Otthon Melege Program: újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

tarsashaz palyazat

Az elmúlt napokban újabb 13 ezer pályázó részére kezdődött meg a kedvezményes mosógépcsere vásárláshoz szükséges Támogatói Okiratok kézbesítése. A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A vásárlásra a Támogatói Okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Hamarosan befejeződik a 2015. július 1-jétől kedvezményes mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása. Az újabb 13 ezer pályázattal együtt már több mint 23 ezer pályázat bírálata zárult le. A pályázók folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges Támogatói Okirataikat.

A Támogatói Okiratot nem szükséges kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni. Az újabb sikeres pályázók listája 2015. november 5-étől a pályázati portálon (https://mgcs-2015.nfsi.hu/) elérhető lesz. A nyertes háztartások éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

A közel 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Programnak köszönhetően több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei, egyértelműen bizonyítva, hogy a magyar reformok működnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author