Nyári Strázsa kánikulában

Hatvannégy fő vágott neki a különböző távoknak a Honvéd Nyugdíjas Klub által szervezett Nyári Strázsa túrának június 25-én. Az időjárás felelős sajnos nem fogadta kegyeibe a részvevőket, hiszen dél körül már 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála (az autóbuszban 14 órakor 38 fok uralkodott).

A túrázók 12, 22 és 37 km-es távok közül választhattak és akik a legrövidebb távon indultak egy színvonalas bemutatón is részt vehettek a Kolon-tó melletti madárvártánál a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói és önkéntesei szervezésében. (A programban madárgyűrűzés szerepelt, de ebben a rekkenő hőségben leállt a madarak mozgása, így a gyűrűzés is elmaradt.)

A napsütés és a magas hőmérséklet, a jelentős folyadékpótlás (a 32 km-en indulók közel 5 liter vizet és ásványvizet használtak fel fejenként) ellenére nagyon megviselte a túrázókat, de mindenki hősiesen teljesítette a választott távot. Különösen az idősebbek szervezetét vette igénybe ez a szélsőséges időjárás. Különös megpróbáltatást okoztak a tó partján hemzsegő hangyabolyok és a bögölyinvázió. Hűsítő felüdülést jelentett a hosszabb távon indulóknak a Birkás Bor- és Pálinka Háznál kínált rosé hosszúlépés, melyért köszönet a tulajdonosnak.

Összességében sikeres és eredményes volt a túra, melyen a legidősebb részvevők Gáspár Ferencné és Bánáti Csaba (74), míg a legfiatalabb teljesítő a Budapestről érkezett Kling Vejke Vajk (6) volt.

A szervezők már a túra során levonták a megfelelő tanulságot, miszerint jövőre a nyári strázsa időpontját előrehozzák és még iskolaidőben, május végén rendezik meg.

Köszönet minden részvevőnek, szervezőnek és a támogatóknak is, hogy a nagy meleg ellenére elindultak a túrán, illetve támogatásukkal hozzájárultak annak sikeréhez.

 Forrás: hnyk.hu

About Post Author