Nyissák meg a templomokat vidéken!

Nyissák meg a templomokat vidéken – ezt javasolja a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa.

A testület május 11-i ülésén hozott állásfoglalása szerint „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével. Ahol zsúfoltság várható, lehetőleg külön istentiszteletet szervezzenek a 65 éven felülieknek.”

Az Elnökségi Tanács kéri, hogy a tervezett nyári táborokat, konferenciákat, találkozókat a – testület korábbi útmutatásai értelmében – ne szervezzék meg!

A fentiek értelmében a Szabadszállási Református Egyházközség Elnöksége úgy határozott, hogy 2020.május 17-én, vasárnap 1/2 10-kor a templomban tart istentiszteletet.

Kérünk mindenkit, hogy az alábbi szabályokat szíveskedjen betartani:

1.    Templom bejáratainál elhelyezett fertőtlenítőszert használja.

2.    Minden második padsorban lehet majd helyet foglalni – egymástól legalább 1,5 m távolságra. Természetesen az egy háztartásban élők egymás mellé is ülhetnek.

3.    Szájmaszk használata nem kötelező, de egyéni belátás szerint használható!

4.    Gyermek Istentiszteletek külön egyenlőre nem kerülnek megtartásra. Azonban szertettel várjuk a konfirmandusokat és a gyermekeket is szüleikkel együtt az Istentiszteletre a templomba.

Áldáskívánással és szeretettel az Egyházközség elnöksége.

About Post Author