Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 25 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szentkirály és Tiszakécske között, a 4623-as úton egy személygépkocsi felborult, pénteken reggel. A balesetben egy ember megsérült. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Egy társasház garázsában gépjármű égett Kecskeméten, a Lóverseny utcában, pénteken délután. Egy ember égési sérüléseket szenvedett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid idő alatt egy vízsugárral a lángokat megfékezték. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedtek túl a garázson, a felette lévő lakásokat sem a füst, sem a tűz nem érintette.

Péntekről szombatra virradó éjszaka Kunbaján, a Széchenyi utcában egy lakóházzal egybeépített negyven négyzetméteres fatároló égett teljes terjedelemben. A bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal a tüzet eloltották, a lángok nem terjedtek át a lakóépületre.

Csávoly közelében, az 55-ös számú főúton egy gépkocsi letért az úttestről, az árokban oldalára borult és kigyulladt, szombaton délelőtt. A balesetben egy ember megsérült. A tüzet az arra közlekedő szabadnapos tűzoltók porral oltóval eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a kiérkezést követően egy vízsugárral a járművet visszahűtötték.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítanak kórházba a mentők két embert szombaton délután, Sükösdről az Árpád vezér utca egyik családi házából. A bajai hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett magas gázkoncentrációt mértek az épületben, a gázszolgáltató szakembereit értesítették, akik a szükséges intézkedéseket megtették.

Egy szivárgó gázpalack miatt robbant be a gáz a fűtőberendezés begyújtása közben Bácsalmáson, a Gróf Széchenyi István utcában lévő családi ház fürdőszobájában, szombaton délután. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a fürdőszobában az izzó részeket egy vízsugárral eloltották. A tűzoltók az oltási munkálatok közben két gázpalackot vittek ki az épületből. A házban ketten tartózkodtak, egyiküket a mentők égési sérülésekkel kórházba szállították.

Vasárnap este Tiszakécskén, az Esze Tamás utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék égett. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók az éghető anyagot kéziszerszámok segítségével eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

A hétvégén 21 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

About Post Author