Oltottak és mentettek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kalocsán, a Liget utcában villanyoszlop egyik támlába égett, csütörtökön délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek átadták.

Egy személygépjármű félig árokba csúszott Jánoshalma közelében, csütörtökön délelőtt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járművet drótkötél segítségével kihúzták. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön délután Tompa közelében, az 53-as főúton egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött, melynek következtében a villanyoszlop kidőlt. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Bácsalmáson, a Hősök terén lévő templom tetején egy fémlemez meglazult az erős szél miatt, csütörtökön délután. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a lemezt kézi erővel eltávolították.

Meglazult egy borítólemez Kecskeméten a Nagytemplom tornyán, csütörtökön délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók csak a torony belsejében tudták megközelíteni a meglazult lemezt, amit azonban eltávolítani az erős szél miatt nem lehetett. A tűzoltók biztonsági okokból a templomtorony környezetét lezárták.

Csütörtökön két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és hat esetben kérték a tűzoltók segítségét veszélyesen megdőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához.

About Post Author