Oltottak és mentettek

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fülöpjakab külterületén egy nagytestű ló egy 2,5 méter mély aknába esett, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az akna egyik oldalát részlegesen lebontották és így az állatot a tulajdonosa kivezette onnan. A ló nem sérült meg, egy állatorvos megvizsgálta.

Nagyméretű körbálák gyulladtak meg Öregcsertő külterületén, vasárnap délután. A mintegy 600 darab teljes terjedelmében égő körbálát, megmenteni már nem lehetett. A kalocsai, a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugár, kéziszerszámok és erőgép segítségével felügyelet mellett leégették a bálákat. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Az M5-ös autópálya Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében, vasárnap késő délután. A tűz az autó melletti zajvédő falra is átterjedt. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínre rövid időn belül kiérkeztek, egy habsugár és egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Az eset során senki sem sérült meg.

Vasárnapról hétfőre virradóra Lajosmizse külterületén, egy lakókocsi égett teljes terjedelmében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack is a tűzben, de senki sem sérült meg, mert a benntartózkodó két ember idejében elhagyta a lakókocsit. A lángokat a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Hétfőn hajnalban Kecskeméten, a Halasi út és az 541-es számú út kereszteződésében egy személygépjármű felborult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi erővel a járművet kerekeire állították és áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű motortere égett Kecskeméten, a Fűzfa utcában, hétfőn délután. A helyszínen lévők a tűzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Vasárnap és hétfőn öt esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

About Post Author