Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Pénteken kora reggel Kecskeméten, a Mártírok útján és a Segesvári utcánál egy vízellátást biztosító 400 mm-es fővezeték tört el, melynek következtében több ingatlan pincéjében állt a víz. A kecskeméti hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a vizet.

Kecskeméten, a Csáktornyai utcában egy ház előtt, megközelítőleg 12 négyzetméteren összehordott hulladék égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kiskunfélegyháza határában történt baleset miatt egy személyszállító motorvonat nem tudott továbbmenni, szombaton délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a mentesítő autóbuszra való átszállásban segédkeztek a vonat utasainak. A vonaton nem sérült meg senki.

Lesodródott az útról és felborult egy személygépjármű vasárnap kora reggel, Lajosmizse közelében, az 5-ös számú főúton. A balesetben egy ember megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap este egy személyautó fának ütközött Érsekcsanádon, a Béke téren. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén egy esetben kérték a tűzoltók segítségét letört nagymérető faág eltávolításához, három esetben összegyűlt csapadékvíz eltávolításához és négy esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

About Post Author