Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 21 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskemét térségében, az 5-ös számú főúton egy személygépjármű árokba borult, pénteken délben. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépjármű motortere égett Kiskőrösön, a Dózsa György utcában, pénteken este. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskemét külterületén egy negyven négyzetméter alapterületű lakóépület tetőszerkezete és szigetelése égett tíz négyzetméteres területen, pénteken este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz az épület többi részére nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Két személyautó ütközött össze az 5-ös számú főút Kecskemét és az M5-ös autópálya közötti szakaszán, szombaton éjszaka. A balesetben többen megsérültek. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három feszítővágóval szabadították ki a két autó roncsai közé szorult embereket, majd átadták a sérülteket a mentőknek. Egy utas életét már nem lehetett megmenteni, ő a helyszínen meghalt.

Egy családi ház égett teljes terjedelmében Tiszakécskén, a Virág utcában, szombatról vasárnapra virradóra. A tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók két gázpalackot is kivittek az épületből. A lakók elhelyezése megoldott.

Egy kisbusz és két személygépjármű ütközött össze a 44. számú főút 14-15. km szelvénye közötti útszakaszon vasárnap délután. A kiérkező kiskunfélegyházi hivatásos és a Nyárlőrinci önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították és a helyszínt átadták a rendőrségnek. A mentőszolgálat szakemberei három személyt kórházba szállítottak.

Kunszálláson két garázs és egy szomszédos fatároló égett vasárnap éjszaka. A helyszínre kiérkező kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet 3 db vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A hétvégén tizennyolc esetben riasztották a tűzoltókat veszélyesen megdőlt fák, leszakadt nagyméretű faágak eltávolításához.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author