Oltottak és mentettek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
Lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baján, a Kodály Zoltán utcában, csütörtökön délelőtt. A tűzoltók az ablakon keresztül behatoltak a lakásba, majd a helyszínt átadták a mentőknek és a rendőrségnek.

Ágasegyházán, a Kossuth utcában egy családi ház kamrájában kerékpár és annak tartozékai égtek csütörtökön délután. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Összeütközött két gépkocsi Kecskemét közelében, az M5-ös autópálya, Budapest felé vezető oldalán a 88-as kilométerszelvényében, csütörtökön délután. Az egyik kocsiban egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Csütörtökön délután Akasztón, az Eötvös utcába kérték a kiskőrösi hivatásos tűzoltók segítségét, lakásba történő behatoláshoz. A tűzoltók bejutottak a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Tűzesethez riasztották a tiszakécskei önkormányzati és önkéntes, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltókat Tiszakécske külterületére csütörtökön délután. Egy családi ház kazánházában keletkezett a tűz, és a lángok átterjedtek a lakóház tetőszerkezetére. A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Az épületben két felnőtt és két gyermek lakott, akik rokonoknál lettek elszállásolásra. Személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalason, a Fazekas Mihály utcában egy személygépjármű félig árokba csúszott, csütörtökön késő délután. A forgalmat akadályozó járművet a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével kivontatták. Személyi sérülés nem történt.

 

About Post Author