Oltottak és mentettek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

Egy személygépjármű árokba hajtott majd fejtetőre állt az 5405-ös számú út 35-ös kilométer szelvényénél Kiskunmajsa közelében hétfőn délben. Az balesetben egy ember megsérült. A kiskunmajsai önkéntes és kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, kerekeire állították, annak üzemanyagfolyását megszüntették, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Jánoshalmán a József Attila utcában egy melléképület égett hétfő délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy 80 négyzetméter alapterületű, vályog falazatú, cserépfedésű ház fürdőhelyiségében egy elektromos kapcsolódoboz kigyulladt Kiskunhalason a Sólyom utcában hétfő délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lánggal égés megszűnt. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű három nagytestű szarvassal ütközött Mélykút közelében az 55-ös számú főút 68-as kilométer szelvényénél hétfő este. A műszaki mentést végző bácsalmási önkormányzati tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, valamint segédkeztek a nagy testű vadak járműre történő felhelyezésében, ezzel megszűntetve a forgalmi akadályt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Kecskemét közelében, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldal 92-es kilométer szelvényénél 4 személygépjármű ütközött. Az ütközés következtében két jármű felborult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a felborult járműveket kerekeire állították, mind a négy gépjárművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A balesetben két ember megsérült.

Hétfőn 6 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

About Post Author