Oltottak és mentettek

 

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Egy személygépjármű a szalagkorlátnak ütközött Kecskemét határában, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, pénteken reggel. A balesetben két ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kecskemét külterületén egy megközelítőleg húsz négyzetméteres lakatlan épület teljes terjedelmében égett, pénteken délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Két személyautó ütközött össze az 53-as számú főúton, Dunatetétlen térségében, Solttól mintegy tíz kilométerre, szombaton délután. A balesetben három ember megsérült. A solti hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók egy, a roncsok közé szorult sérültet feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A sérültet mentőhelikopter szállítottal el a helyszínről.

Növényi olaj származékot tartalmazó tartályok gyulladt ki egy telephelyen Kecskeméten, a Kiskőrösi úton, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók négy sugárral – két víz- és két habsugárral – fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt.

Szombaton késő este egy személygépjármű árokba hajtott, villanyoszlopnak ütközött, majd egy kerítésbe csapódott Dunapatajon, az 51-es főúton. A balesetben három ember megsérült. A műszaki mentést végző kalocsai hivatásos és dunapataji önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Egy személygépjármű árokba hajtott Harta közelében, vasárnap hajnalban. A solti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd drótkötél segítségével kerekeire állították. Személyi sérülés nem történt.

Egy magasfeszültségű elosztószekrényben keletkezett tűz Fülöpházán a Kossuth utcában, vasárnap délelőtt. Az áramszolgáltató szakemberei az elosztószekrényt áramtalanították, majd a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

A hétvégén két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket nagyméretű, megdőlt fák és egy esetben összegyűlt csapadékvíz eltávolításához.

 

About Post Author