Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Egy ötvenhat négyzetméteres faszerkezetű, tárolónak használt melléképület égett teljes terjedelmében Kecskeméten, pénteken délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották.

Helvécián, egy lakóépület udvarán egy ló gödörbe esett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lovat kézi erővel kiszabadították, majd átadták a tulajdonosnak.

Szombaton délután Kecskeméten, a Kristály téren egy társasház második emeleti lakásásnak konyhájában tűzhelyen felejtett étel égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek és egy porral oltóval a tüzet eloltották. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a konyha többi részére. A lakásban egy ember tartózkodott, őt a tűzoltók mentették ki, majd átadták a mentőknek, akik füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállították. A társasházból tizenkét embernek kellett rövid időre elhagynia otthonát.

A hétvégén két estben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz, két estben nagymennyiségű csapadékvíz és egy esetben letört, nagyméretű faág eltávolításához. A megye tűzoltóit három esetben riasztották száraznövényzet tüzéhez.

 

About Post Author