Önkormányzati elismerésben részesültek

DSC_0632 (2)

Idén Bugyi Andrásné, az általános művelődési központ igazgatója Szabadszállás Városáért, Dr. Terebessy Károly szülész-nőgyógyász szakorvos pedig Szabadszállás Egészségügyéért kitüntető címet vehetett át. Polgármesteri elismerésben részesült Pásztor József a Városháza épületének felújítására tett önzetlen felajánlásáért. A kitüntető címeket Dr. Báldy Zoltán polgármester és Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a XXIV. Szabadszállási Városi Napok megnyitóünnepségén adta át.

Bugyi Andrásné, Kovács Zsuzsanna 1962. február 8-án Kiskunhalason született.

Az Általános iskolát Tompán végezte el. 1980-ban a Kalocsai I. István Gimnáziumban érettségizett. Majd a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán szerzett diplomát. A folyamatos önképzést, továbbképzést nagyon fontosnak tartja. Közoktatás vezetői, majd óvodai szakértői szakvizsgát szerezett.

Pedagógus pályafutását 1980. július 8-án a Kisszállási Általános Művelődési Központ Óvodájában kezdte. Majd 1987. március 1-jén Szabadszállásra költöztek és a helyi óvodában óvodapedagógusként folytatta munkáját. 1997-től óvodavezető, majd 2012-től a Szabadszállási Általános Művelődési Központ igazgatója. Vezetése alá tartozik az Óvoda, a Bölcsőde, a Könyvtár, a Közösségi Ház és a Helytörténeti Gyűjtemény.  A városi rendezvények szervezésében az intézményével együtt aktívan kiveszi a részét.

1997-ben alapítója volt a „ Kisemberekért” Alapítványnak, amely azóta is eredményesen működik. Rendezvényeivel immár 22 éve színesíti a város életét. Két felnőtt gyermeke és egy kis unokája van. Gyermekei már önálló útjukat járják, túl az egyetemi tanulmányaikon. Közel 40 éves életpályáját  a színesség, sokrétűség, dinamizmus, pontosságra való törekvés  és mindenek előtt pedagógusként a gyermekszeretet jellemzi. Hitvallása: „A kihívások azért vannak, hogy megmutassák milyen erősek vagyunk .„

Dr. Terebessy Károly szülész- nőgyógyász főorvos  1947. február 5-én Izsákon született, pedagógus családban.

1956 őszén Kecskemétre költöztek, itt végezte általános és középiskolai tanulmányaimat. 1971-ben szerzett diplomát a  Szegedi Orvostudományi Egyetemen,  cum laude eredménnyel. 1975-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból. Orvosként a Bács Kiskun Megyei Kórház Szülészeti osztályára került, itt  1974. áprilisáig dolgozott. 1974. április 1-jén a megyei kórház III. sz. Szülészeti osztályára kérte  áthelyezését, ahol  2004. decemberéig az intézmény bezárásáig dolgozott. 1984-től a Szabadszállási Szülőotthon vezetője volt. A szülőotthonban eltöltött 30 éve alatt több ezer gyermek született , és sok-sok édesanyának segített átélni ezt a csodát.

A szabadszállási évek  meghatározóak voltak számára, nagyon jó kollektíva  alakult ki. Felesége Dr. Zimányi Anna neurológus szakorvos a kecskeméti Honvédkórház Ideggyógyászati osztály vezetőjeként dolgozott annak bezárásáig. Két felnőtt gyermeke van, mindkettő a Budapesti Orvostudományi Egyetem PhD doktora.

Nyugdíjasként még most is dolgozik, jelenleg is töretlen munkakedvvel.

About Post Author