Pályaorientációs napon voltak a diákok

DSC_0511 DSC_0512 DSC_0526 DSC_0533 DSC_0535 DSC_0537 DSC_0540

A Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai pályaorientációs napon vettek részt november 15-én. A tanulókat több helyszínen várták a településen és azon kívül. A résztvevő osztályok ellátogattak többek közt a tűzoltóságra, a könyvtárba, a Zöld-Ász étterembe és a Tóth-Autómixhez is. Volt olyan csoport, akik a kecskeméti Mercedes-gyárba utazott.

A polgármesteri hivatalt és az ott folyó munkát, Bencze Ildikó alpolgármester asszony és Bugyi Andrásné önkormányzati képviselő mutatta be a gyermekeknek. Ezen a napon bárhová bemehettek és mindent megnézhettek diákok, amiket hétköznapokon egyébként nem lehet. Jártak a tanácsteremben, a díszteremben és megnézhették a polgármester úr és a jegyző irodáját is, sőt még a város kulcsát is a kezükbe vehették.

A tűzoltóságon Kristóf Gábor fogadta a tanulókat. Itt a bevezetőjében megtudhattuk azt, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy az égés létrejöjjön. Ezután aktuális témák kerültek szóba, mint például a karácsonyfa és az adventi koszorú okozta tüzek. Az előadás után a tűzoltóautót belülről is megnézhették, valamint a tűzoltók ruháját is felpróbálhatták a gyermekek.

A könyvtárban Süveges-Holczmann Andreától megtudhatták, hogy a könyvtáros nem csak ül és olvas, hanem sokrétű szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például az internet használat lehetőségét, vagy például irodai szolgáltatásokat is igénybe vehetnek az oda látogatók. A napi feladatok közül láthatták, hogyan zajlik a könyv kölcsönzése, de belelapozhattak az intézmény alapdokumentumaiba is. Az előadás végén még arra is jutott idő, hogy a polcokon lévő érdekesebbnél-érdekesebb könyvekbe is belelapozzanak.

Sok élménnyel és tudással lettek gazdagabbak ezen a napon az érdeklődő diákok, és még az is előfordulhat, hogy néhány év múlva már azon a pályán fognak tanulni, amelyeket a mai napon mutattak be nekik.

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author