Pezsgős koccintás a városházán

Újévi pezsgős koccintásra és baráti találkozóra invitálta január 8-án Dr. Báldy Zoltán polgármester a térség polgármestereit, az egyházak, az intézmények, társadalmi és civil szerveztek vezetőit és a vállalkozókat. A rendezvény vendége volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Gáspár Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés tagja, bizottsági elnök és Dr. Kelő Johanna, a Kunszentmiklósi Járási Hivatal Hivatalvezetője is. A rendezvényen közreműködtek a Nőszirmok Klub tagjai.

Meglehetősen mozgalmas éven vagyunk túl, hiszen a szennyvízcsatorna építése mellett elindult a „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun megyei ivóvízminőség javító, az idei esztendőben pedig folytatódik a már megkezdett energiahatékonysági program. Az óvoda korszerűsítés, a közétkeztetés megújítása már előkészítés alatt van. Rövidesen elkezdődik a térfigyelő kamerák felszerelése, ezzel is fokozva a település biztonságát. Továbbra is jövőt építünk. Az eddig meg nem valósult projektek pedig igazi kihívást jelentenek az elkövetkezendő évekre – hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester.

Dr. Báldy Zoltán jó egészséget és kitartást kívánt a térség országgyűlési képviselőjének, a képviselőtestület tagjainak az elkövetkezendő évek munkájához. A polgármester egyben gratulált Gáspár Ferenc kinevezéséhez, akit a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés tanácsnokának és a Jogi Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság elnökének nevezték ki.
Dr. Salacz László országgyűlési képviselő elsőként a választásokról beszélt. Elmondta, Szabadszállás októberben a folytonosság, a biztonság, a nyugalom és az előre mutató önkormányzati vezetés mellett tette le a voksát. Olyan polgármestert és képviselőket választott a város, akik eredményesen képviselik a település érdekeit.

A 2014-2020 közötti időszakban jelentős Európai Uniós forrás érkezik Magyarországra, amely egy hosszú távú fejlesztés alapja lehet. Ez az időszak fogja eldönteni azt is, hogy hazánk és a Felső-kiskunság hol fog elhelyezkedni a világ, illetve az ország gazdasági térképén.
Bátorítok mindenkit, hogy ha gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos, vállalkozás beindítását célzó ötlete, üzleti terve van, keresse meg a polgármestert, az önkormányzati képviselőjét, vagy engem. A kormányzat célkitűzéséhez igazodva, a vállalkozásnak munkahelyteremtőnek kell lennie – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.
.
Dr. Salacz László végezetül bejelentette, sikeresnek bizonyult Szabadszállás város „napelemes” pályázata. A rendelkezésre álló 26,3 millió forintból megoldódik az önkormányzat és a művelődési központ energiaellátása.
Az újévi köszöntő pezsgős koccintással és baráti beszélgetéssel zárult. A rendezvényen közreműködtek a Nőszirmok Klub tagjai.

About Post Author