Raktárépület lángolt Solton

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy megközelítőleg ezer négyzetméteres raktárépület égett teljes terjedelmében, majd összeroskadt Solton, az 52-es főút mentén, hétfőn hajnalban.  A lángok megfékezésének és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében a solti, a dunaújvárosi, a paksi, valamint a kalocsai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral és két habágyúval avatkoztak be. A tűzoltóknak sikerült egy másik, hasonló alapterületű raktárat megvédeni a lángoktól. A tűz oltásán, mintegy 25 hivatásos tűzoltó dolgozott, munkájukat erőgépek segítették. A délelőtti órákban a kiskőrösi hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A katasztrófavédelmi mobil labor Solt város több pontján is méréseket végzett, ezek során sehol sem mutattak ki az egészségre káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Egy raktárépületben keletkezett tűz Kecskeméten, a Kiskőrösi úton, hétfőn éjszaka. Az épületben tartályokban tárolt, használt étolaj égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül, két habosított vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn egy esetben kérték a tűzoltók segítségét sérült ember mentőautóhoz való eljuttatásában, és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

About Post Author