Remekül sikerült a városi mesenap

Népi játékok, ugrálóvár, óriáspalacsinta, kézműveskedés, zene és sok-sok vidámság várta mindazokat, akik ellátogattak október 10-én a városi mesenapra, a József Attila Közösségi Házba és a könyvtárba.

 
Délelőtt a mesenap résztvevői a közösségi ház udvarán és a könyvtárban próbálhatták ki ügyességüket. A gyermekeknek egyebek között krumplipuskával, vesszőkoszorúval, lópatkóval kellett célba találniuk, mindemellett számot adhattak horgásztudományukból, helyre illeszthették a „Micimackó” című meséből jól ismert csacsi elveszett farkát. A kilenc állomás mindegyikén egy-egy „aranyalma” volt a jutalma azoknak, aki jól teljesítették a próbát. A játékosok között a szervezők négy könyvet sorsoltak ki. A szerencse Dollinger Ramónának, Hajagos Tóth Máriának, Farkas Viviennek, Csaplár Hannának kedvezett.
Akiket nem fárasztottak ki a próbák a Kölyökvilág a Vidám és Tartalmas Gyermekévekért Közhasznú Alapítvány ugrálóvárában elégíthették ki mozgásigényüket. A mesenapon az ügyes kezű arcfestőknek köszönhetően új fizimiskát kaptak a gyermekek.
Az éhes gyomrok se maradtak üresen. Délelőtt Mezei Sándor, az Amatőr Királyi Szakácsok Klub tagja 60 centiméteres óriáspalacsintával kínálta résztvevőket, délután Szűts Sándor kenyérlángosával tömhették meg bendőjüket a gyermekek és a felnőttek. A vitamin utánpótlásról Ujlakiné Bencze Ildikó alpolgármester gondoskodott. Az ízes palacsinta, a forró kenyérlángos és a két láda piros alma pillanatok alatt elfogyott.
Délután az Szabadszállási ÁMK rajzpályázatának díjkiosztójával folytatódott a program, majd Bajusz Gábor és barátai énekeltették meg az aprónépet. A városi mesenap Baracsi Péterné Katika néni játszóházával zárult. Az ügyes kezek közül kedves kis mackófigurák kerültek ki.

About Post Author