Rendőrök a vonatokon

A közrend és a közbiztonság fenntartása, az utasforgalom, a személyszállító vonatok közlekedésének biztosítása kiemelt rendőri feladat – tudatta csütörtökön kiadott közleményében az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

A Magyarországra nehezedő példátlan mértékű migrációs nyomás ellenére a rendőrség ennek a kötelezettségének maradéktalanul eleget tett és eleget tesz. A rendőrség intézkedéseinek, a változó helyzetre történő rugalmas reagálásának köszönhetően – Európa egyes országaival ellentétben – Magyarország vasúti közlekedésében jelentős fennakadást nem okozott az illegális bevándorlás. Magyarország egyetlen vasútállomásán, vasúti szerelvényén sem történt tragédia, személyi sérülés az illegális bevándorlók tömeges jelenlétére visszavezethetően. Magyarország egyetlen vasúti pályaudvarát sem dúlták fel illegális bevándorlók, nem keletkeztek jelentős károk. A rendőrség a jövőben is higgadtan, az összes körülményt figyelembe véve arányosan, törvényesen és szakszerűen reagál az illegális bevándorlásból következő rendőrségi feladatokra.

A rendőrség a belföldi személyszállító szerelvényeket továbbra is kíséri és ellenőrzi, a szerelvényeken tartózkodó illegális bevándorlókkal szemben alkalmazza a Schengeni határ-ellenőrzési kódex előírásait, vizsgálja magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. A rendőrség a szükséges mértékben jelen van a pályaudvarokon és azok közvetlen környékén, az illetékességébe tartozóan fenntartja és biztosítja a közrendet, közbiztonságot – áll a közleményben.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author