Sok volt a tűzeset

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 25 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután Kerekegyháza külterületén egy tanya tizenkét négyzetméteres melléképülete égett. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Egy faháncsot szállító kisteherautó felborult az 5301-es úton, Kecel közelében. A balesetben nem sérült meg senki. A keceli önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd segédkeztek a jármű kerekeire állításában.

Pénteken délután Kecskeméten, a Semmelweis utcában egy lakóépület pincéjében, csőtörés miatt nagymennyiségű víz gyűlt össze. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy búvárszivattyúval a vizet eltávolították.

Tizenöt körbála égett Harta külterületén, pénteken késő délután. A solti és a kalocsai hivatásos, valamint a hartai önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Munkájukat erőgép segítette.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg száznegyven négyzetméter alapterületű tanya tetőszerkezete és egyik helyisége Kecskemét – Kisfáiban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Csengele térségében az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán egy bolgár nemzetiségű, menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz letért az úttestről és az út mellett lévő árokban az oldalára borult, vasárnap hajnalban. A balesethez a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek, fényárbóccal a területet megvilágították, és megkezdték a baleset helyszínének alapos átvizsgálását. A felderítést követően megállapították, hogy sem a buszba sem pedig a busz alá senki nem szorult be. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A többi utasért melegedőbusz érkezett, ami a kisteleki művelődési házba szállította őket, majd mentesítő járat érkezett értük.

Egy személyautó az úttest mellett lévő árokba borult, Lajosmizse térségében az M5-ös autópálya 65-ös kilométerszelvényében, vasárnap délután. A balesetben nem sérült meg senki. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A hétvégén 22 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

About Post Author