Sporttal ünnepelték május 1-jét Szabadszálláson

A hagyományoknak megfelelően idén is a sport jegyében telt el a május 1-je Szabadszálláson. A futóverseny keretében hét kategóriában mérhették össze tudásukat a település gyermekei és felnőttjei. Akik viszont nem éreztek kedvet az erőpróbához, látványos bemutatókkal- aerobik, judo, foci, freestyle, favágó – múlathatták az időt. A szervezők értékes tombolákat sorsoltak ki a spotnapon, melynek bevételét a Szabadszállási Sport Egyesület Utánpótlás Szakosztálya kapta.

A rendezvényt Dr. Báldy Zoltán polgármester nyitotta meg, majd a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola aerobikosainak bemutatóját tekinthette meg a közönség. A hagyományos futóverseny előtt Janovics Zsuzsanna testnevelő tanár, aerobikedző tartott bemelegítést. A futóversenyen a hét korosztályban közel százan álltak rajthoz. A nemes versengésben a következő sorrend alakult ki.

Óvodások, lány: 1. Kovács Nóra, 2. Furdi Vanessza, 3. Tóth  Nikolett. Fiú: 1. Juhász Bence, 2. Zsiros Nándor, 3. Csaplár Károly.

Iskola 1-2 osztályosok, fiú: 1.  Lakatos Brendon, 2. Jójárt Ádám , 3. Szabó Dénes. Lány: 1. Jakab Lili, 2. Horváth Kitti, 3. Hauzer Napsugár.

3-4. osztályosok, fiú: 1. Szőke Ádám, 2. Besei Nándor, 3. Zsiros Henrik. Lány: 1. Murár Bettina, 2. Riklik Melinda, 3. Csaplár Hanna.

5-6. osztályosok, fú: 1. Sajdik Péter,  2. Andráska Róbert,  3. Varga Ádám és Karsai Ádám. Lány: 1. Dollinger Ramóna,  2. Szabó Hanna.

7-8. osztályosok (fiú, lány): 1. ifj. Sztojka János, Matkovics Vivien

33 év felettiek: 1. Vass Roland, 2. Pajerich Gyula, 3. Somogyi József.

A legjobbnak járó elismeréseket dr. Báldy Zoltán polgármester adta át. A futóversenyt követően Pajerich Gyula judósai mutatták be tudásukat, majd Buzási Balázs edző ifjú focistái adtak számot tudásukról. A tűzoltó bemutatón Látos Róbert avatta be a közönséget a favágás fortélyaiba, Horváth Tamás pedig freestyle tudásával kápráztatta el a nézőket.

A szervezőknek és a támogatóknak köszönhetően  a tombolavásárlók egy tál finom babgulyás kaptak. Ebéd után a Szabadszállási SE serdülő csapata lépett pályára. A mérkőzést követően a tizenegyes rúgó verseny indulóinak szurkolhatott a közönség. A gyermek korosztályból a legjobbnak Tóth Szabolcs, a kapus bizonyult. A felnőtteknél a kupát Sztolja János vihette haza.

A rendezvény vendége volt Czégány Pál, a FradiMédia főszerkesztője.

About Post Author