Számot adtak tudásukról a zongorista palánták

A félévi vizsga február 3-án zajlott le, melyre mindenki lelkiismeretesen készült. Az oktatást tavaly szeptemberben indította el a kunszentmiklósi Tankerület ,Törökné Novadovszki Nelli igazgató asszony kezdeményezésére, a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola, és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény keretében, tizenegy beiratkozott tanulóval, melyekhez még öten csatlakoztak a tanév kezdésekor.

 

Nem mindenkit tudtunk felvenni hivatalosan, mert már nem fértek a felvehető létszámba. Ennek ellenére mégis biztosítottunk számukra lehetőséget, hogy bekapcsolódhassanak az oktatásba. Hangszere nem mindenkinek volt, így kezdetben az igazgató asszony, Vanyurné Lázár Erzsébet szíves engedélyével gyakorlási lehetőség nyílt az iskola szintetizátorán Gombárné Nagy Szilvia pedagógiai asszisztens felügyeletével. Hamarosan azonban mindenki tudott hangszert vásárolni.
Az oktatás egy tanévig tart, év közben nincs lehetőség kiiratkozni. Egy év elteltével ismét dönthetnek a gyerekek és szülők, hogy szeretnék-e folytatni a tanulmányaikat is a következő tanévben, magasabb fokon. Ezért minden tanév végén újból jelezni kell a beiratkozási szándékot. Az oktatás tandíjköteles, ellenben gyermekvédelmi támogatással rendelkezők részére államilag támogatott.
Az idei tanévben mindenki folytatta zongora tanulmányait, mellettük új tanulók is érkeztek. Jelenleg tizennyolc tanuló látogatja az órákat heti kétszer fél órás időbeosztással. Az év végi fellépésünket tavaly a Református Gyülekezeti teremben álló Yamaha koncertzongorán tartottuk Máté Sándor és felesége Máté Sándorné Emese református lelkipásztorok nagylelkű engedélyével.
A gyerekek pontosan, felkészülten érkeznek az órákra, amely rendkívül értékes, és dicsérendő a napi iskolai programok mellett.

Vörös Sára zongoratanár

About Post Author