Szülinapos a Tóth Erzsébet Óvoda

Családi nappal és gyermekprogramokkal ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját szeptember 23-án a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvoda. A program a jeles alkalomra kiírt gyermekrajz pályázat eredményhirdetésével kezdődött, majd az ünnepi köszöntőket követően avatták fel a mára már teljes egészében felújított intézményt.

Az óvoda elődje Méhes Lídia nagylelkű adományának köszönhetően százhuszonhat esztendeje, 1890 december elsején nyitotta meg kapuját a település apróságai előtt. A kisdedóvóban kiváló szakemberek kezei között cseperedtek fel elődeink. Miután az óvodás gyermekek létszáma folyamatosan nőtt, a meglévő épület kicsinynek bizonyult. A tovább növekvő igényeket a Bajcsy utcai épület sem tudta hosszútávon kielégíteni. Ekkor fogalmazódott meg az új létesítmény létrehozásának gondolata, amely végül a Honvéd utcában épült fel. A telephelyek összevonására 2014-ben került sor. A bővítés kapcsán felépült tökházikó új színével és formavilágával átformálta a meglévő óvodát. Egy esztendővel később egy újabb pályázati sikernek köszönhetően a régi szárnyak is megújultak, így ma egy, a kor követelményeinek megfelelő intézményt tudunk átadni az óvoda kollektívájának, amit ők magas szintű szakmai munkájukkal tesznek teljessé – mondta el köszöntőjében Dr. Báldy Zoltán polgármester.

A megújult óvoda kiváló lehetőségeket biztosít az oktató-nevelő munka számára, családias környezetet a növendékek részére. Biztos vagyok benne, hogy a gyermekek reggelente már alig várják, hogy részt vehessenek a napi foglalkozásokon – hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, aki egyben azt kívánta a szülőknek, a nevelőknek és a gyermekeknek, hogy az óvoda épülete a béke szigete legyen számukra.

Armin Blohn önkormányzati képviselő, a városunkban tartózkodó németországi Schönenberg-Kübelberg delegációjának vezetője ajándékokkal lepte meg a Tóth Erzsébet Óvoda növendékeit és a Kisemberekét Alapítványt, melyet Bugyi Andrásné, az intézmény igazgatója vett át.

A jubileumi ünnepség legfontosabb eseménye a megújult óvoda hivatalos átadása volt. A nemzeti színű szalagot Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város polgármestere, Armin Blohn, a német delegáció vezetője, Sütő Levente, az erdélyi Vargyas település polgármestere és Szalai Lászlóné, az óvoda volt vezetője vágta át.

Amíg a vendégek bebarangolták az óvoda csoportszobáit a gyermekek játékkal, táncházzal múlatták az időt. Akadt ennivaló is bőven. A Mezei Sándor óriáspalacsintát, Szűcs Sándor kenyérlángost készített a megéhezett apróságoknak és a szülőknek. A rendezvény ünnepi ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Fotó: Gulyás Sándor

About Post Author