Tájékoztatás a központi orvosi ügyelet működéséről

orvosi

Tisztelt Lakosok! Április 1-től a központi ügyeleti ellátást Fülöpszállás, Soltszentimre, Izsák, és Szabadszállás települések lakosai részére, a Morrow Medical Zrt. ismételten szabadszállási központtal fogja ellátni. Ez azt jelenti, hogy a Mindszenti tér 5 szám alatti rendelőben, ügyeleti időben az ügyeletes orvost fel lehet keresni, vagy a 06 76 353-324 es telefonszámon lehet a rendelőt elérni.

A Központi ügyeleti szolgálatot az illetékességi területen belül a beteghez történő kiszállással, vagy rendelőben történő ellátással,

 Munkanapokon                                             16.00-órától másnap reggel 08.00-óráig,

Pénteken                                                          13.00-órától másnap reggel 08.00-óráig,

Munkaszüneti és ünnepnapokon            08.00-órától másnap reggel 08.00-óráig látja el.

 

Joggal tehetik fel a kérdést, miért volt szükség korábban változtatni a bevált rendszeren.   Mint arról már tájékoztattam Önöket, nem azért változtattunk, mert nekünk nem volt jó a korábbi rendszer, hanem azért mert az illetékességi területen dolgozó háziorvosok nem vállalták tovább az ügyeleti ellátást! Más megoldást kellett keresnünk, egy olyant, amelyet mind a négy település képviselőtestülete egyhangúan elfogad. A  változatlan formában működtetett ügyelet közel duplájába került volna, de ezt a plusz terhet akkor a társtelepülések nem vállalták.  Ekkor született a döntés, hogy asszisztencia nélkül, házhoz vonuló szolgálattal, mint telephely működjön az ügyelet. Így kerültünk telephelyként a Morrow Medikal Zrt. által működtetett kunszentmiklósi ügyelethez.

A beérkezett lakossági visszajelzésekre reagálva, az ellátás színvonalának emelése érdekében, a települések vezetői javaslatára, mind a négy település képviselőtestülete támogatta és költségvetésében biztosította a többletköltségek fedezetét. Így ezen döntések eredményeként kerül vissza Szabadszállásra az ügyelet központja, reméljük a lakosság megelégedésére.

Dr. Báldy Zoltán polgármester

About Post Author