Telefonos csalások!

Az elmúlt időben Bács-Kiskun megyében is megszaporodtak az ún. „telefonos csalások”. Az ismeretlen számról barátságos hangon bejelentkező telefonálók valamely mobilszolgáltató, vagy nem létező szerencsejáték szervező cég nevében hívták a későbbi áldozatokat, értesítve őket arról, hogy nagyobb összeget nyertek. A pénzhez jutás feltételeként szabták a csaló által megjelölt mobil telefonszámra pénz feltöltését.

Kérjük, hogy NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!

Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgálatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak.

A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.

Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.

Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék, hogy van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás!

Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által bemondott nevet, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.

 

Nehéz elhinni, de sajnos több sértett töltött fel az ígért „nyereménynél” nagyobb összeget a csaló telefonszámára!

NE VÁLJANAK A MEGNYERŐ MODOR ÉS HISZÉKENYSÉGÜK ÁLDOZATÁVÁ!

About Post Author