Fotókiállítás a Természet Házában

Szekeres Levente természetfotós (Szabadka) fotókiállítása a Természet Házában. A kiállítás helye: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Természet Háza (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.)

Időpont: 2016. szeptember 16. péntek, 16 óra

A kiállítást megnyitja: Molnár Péter természetfotós (NaturArt)

A kiállítás megtekinthető: 2016. október 29-ig.

2015. Az év ifjú természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente lett, aki a pályázat történetének első határon túli nagydíjasa. A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója harmadszor vett részt a versenyen. Három beküldött képe közül a Pöttyön pók cíművel első, a Mr. és Mrs. Black-kel pedig harmadik helyezést ért el.

Levente kisgyerekkora óta nagy természetjáró. Azt mondja, felnőttként szívesen lenne például természetvédelmi őr, fizetett madarász vagy űzne hasonló, a természetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást. Náluk ez, mondhatni, családi hagyomány, hiszen édesapja Szekeres Ottó ornitológus, a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület munkatársa, a Riparia Természetbarátok Egyesületének elnöke. Az ő szakmai segítsége nélkül nem boldogult volna, amikor tízéves korában fényképezni kezdett. A fotózásban mesterének a szintén madárbarát Gergely Józsefet tekinti.

„Az nem tud jó természetfotót készíteni, aki nem ismeri a természetet. Először kitalálom, mit szeretnék fényképezni, áttanulmányozom a jellegzetességeit, megfigyelem, hogyan viselkedik a környezetében, összerakom a képet a fejemben, és csak ezután jöhet a megvalósítás.

Akik ezzel foglalkoznak, azt szokták mondani, rendkívül nehéz műfaj, hiszen egy jó természetfotóhoz hosszú ideig tartó, gondos szervezésre vagy ritkábban szerencsés véletlenek sorozatára van szükség.”

 

forrás: http://www.press-szo.com/az-ev-ifju-termeszetfotosa

 

Szekeres Leventéről a Turista magazin 2016. februári száma is írt.

A cikk itt olvasható: http://www.turistamagazin.hu/fokuszban-a-termeszet-1-resz-szekeres-levente.html

About Post Author