Testvérvárosi gyerekek Szabadszálláson

DSCN6739 DSCN6641 DSCN6613 DSCN6715(1) DSCN6708

Június 2-7 között 15 schönenberg- kübelbergi gyerek 3 tanár kíséretében vendégeskedett Szabadszálláson. A tanulói csereprogramnak 20 éves hagyománya van településünkön.

A német gyerekek szabadszállási családoknál elszállásolva ismerkedtek a magyar családok mindennapjaival.

Az itt töltött idő alatt megismertek néhány budapesti látnivalót, látogatást tettek Kecskeméten a Leskowsky Hangszergyűjteménybe, ami lenyűgözte a vendégeket. A magyar pusztát a Biczó Csárda környékén kocsikázva élvezhették, kenyérlángossal és gulyáslevessel csillapítva éhségüket. A hetet mindig a budapesti kirándulás koronázza meg. A vendéglátó családok is  mindent megtettek, hogy a vendéggyerekek a hagyományos magyar vendégszeretet megtapasztalhassák, s élményekkel térhessenek haza. A kis házigazdák nagyon igyekeztek a program ideje alatt partnerük segítségére lenni, magyarázni a számukra új dolgokat.

A program nem jöhetett volna létre támogatók nélkül: az iskola diákönkormányzata. a Talentum Alapítvány, a Róna Szövetkezet, a Zöld Ász Vendéglő és az Aipli Busz Kft. Az Önkormányzat támogatását a szeptemberi viszont látogatáskor fogjuk felhasználni. Köszönet illeti a támogatókat.

Varga Eszter tanár

About Post Author