Teszedd – Szedd a Strázsán

A Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub szervezésében 25 fő gyűlt össze a szeptember 16-án Szabadszállásra meghirdetett TeSzedd akcióra. 
A munkavédelmi oktatás és a jelenléti ív aláírása után, a csoportok elosztását követően, az elkészített térképvázlat alapján a csapat apraja és nagyja (a legfiatalabb 6 éves, a legidősebb 74 éves) lelkesen és lelkiismeretesen kezdett neki az út szélén hagyott szemét összegyűjtésének.
Sajnos a környezetünk sokkal szennyezettebb az elvárhatónál. Az autókból kidobott szemét mellett igen nagy mennyiséget tettek ki a megművelt mezőgazdasági területek mellett „felejtett” flakonok, tejfeles dobozok stb.,  de a legfelháborítóbb a lakásokban, családi házaknál zsákokba összegyűjtött és az útszélére, erdei utak mellé kidobott kommunális hulladék. Ezek a zsákok nem kerültek átzsákolásra, hanem az eredeti zsákban kerültek a gyűjtőhelyen elhelyezésre.

Összességében a szorgos kis csapat közel 40 km-es utat, ösvényt tisztított meg és közel 60 zsák szemetet (babakocsitól a gumiköpenyig) gyűjtött össze a kijelölt pontra.
Köszönet a szervezőknek a feltételek megteremtéséért,  köszönet azoknak az önkénteseknek, akik nem sajnálták a szabadidejüket és aktívan dolgoztak a város környezetének tisztábbá tételéért, az ÁMK-nak a közreműködésért, valamint külön köszönet Farkas Zoltánnak, Kishalmi Istvánnak, Horváth Balázsnak, Kristáf Andrásnak, hogy saját személygépkocsijaikkal és utánfutóikkal segítették a személy- és szemét szállítást.

Forrás: hnyk.hu

About Post Author