Újévi koccintás a városházán

Újévi pezsgős koccintásra és baráti találkozóra invitálta január 11-én a térség polgármestereit, az egyházak, az intézmények, társadalmi és civil szerveztek vezetőit és a vállalkozókat Dr. Báldy Zoltán Szabadszállás Város polgármestere. A rendezvényen közreműködtek a Tóth Erzsébet Óvoda növendékei.

Minden esztendő más és más kihívást tartogatott számunkra. Mindig azért harcoltunk, hogy létrehozzuk, amiben hiszünk. Ezt követi a megvalósítás rögös útja, amikor az álmokat valósággá változtatjuk. Mindezt az aktuális jogszabályoknak megfelelően kell végrehajtanunk.

A tavalyi év leginkább a tervezés, a megvalósításra váró elképzelések, a jövő lehetőségeinek összehangolásával telt. Sok energiát kellett fektetnünk abba is, hogy megvédjük magunkat, munkánkat, munkatársainkat a rosszindulatú feljelentőkkel, elégedetlenkedőkkel szemben. A jól végzett munka meghozta gyümölcsét és az elégedetlenkedők feljelentéseik révén bebizonyították, hogy vádaskodásaik minden alapot nélkülöztek, egyúttal megkérdőjelezték saját szavahihetőségüket és hozzáértésüket is – mondta el bevezetőjében dr. Báldy Zoltán. A polgármester beszédében az összefogás közösségépítő szerepére és  a település életében betöltött jelentőségére  hívta fel a figyelmet, majd a tavalyi év legfontosabb beruházásáról, a közétkeztetés megújításáról beszélt.

Elmondta, hogy az egykori „Nagy Vendéglő” épületének átalakítása tavaly augusztusban kezdődött meg. A beruházás első ütemében készül el az 1000 adagos konyha és a háromszáz főt befogadó ebédlő építési munkálatai, amely elsősorban a közétkeztetési feladatokat látja el, de alkalmas lesz nagyobb közösségi rendezvények lebonyolítására is. Az épület külső rekonstrukciójára és a terem berendezésére remélhetőleg a megyei Területfejlesztési Operatív Program pályázatán sikerül anyagi forráshoz jutnia a városnak a 2017-es évben.

A közétkeztetés megújítása, illetve a korábbi beruházások is a település lakóinak érdeme. Az itt élőknek, az itt élőkért, az itt élők munkájának eredményeként jöttek létre, értéket teremtve, a közösség javára, használatára. Ez motivál engem, képviselőtársaimat, munkatársaimat a jövőre nézve, hiszen továbbra is jövőt építünk – hangsúlyozta beszédében a polgármester, majd kívánt jó egészséget és kitartást a térség országgyűlési képviselőjének, a képviselő-testület tagjainak az elkövetkezendő évek munkájához. Az újévi köszöntő pezsgős koccintással és baráti beszélgetéssel zárult.

About Post Author