Vadász a fényképezőgép mögött

Csaplár Katalin természetfotóiból nyílt kiállítás január 24-én a magyar kultúra napi programsorozat keretében a József Attila Közösségi Házban. A makró- és a természetfotók után a vadászat szépségeit örökítette meg képein az alkotó.

A szabadszállási Csaplár Katalin, erdész, vadász, természet fotós a Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban Szegeden érettségizett, majd felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudomány Egyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen végezte. Néhány éve fotózik, de már második alkalommal nyílt kiállítás képeiből. Az elmúlt évben makró- és tájfotóit csodálhatta meg a közönség. Katalin most a hivatásához közelebb álló erdészet, vadászat, tájvédelem témakörében készített képeiből válogatott. Az alkotó munkáiból sugárzik a természet tisztelete, szeretete. Képein a kilőtt vadak méltóságteljes, a vadász hagyományoknak megfelelő megörökítése, közelebb hozza a vadászatot a civil szemlélőhöz. Az apró vadak és madarak mesteri módon jelennek meg a fotókon a jól megválasztott környezetben. A szabadszállási erdők, mezők és tavak meseszerűen szépek felvételein, függetlenül attól, hogy melyik évszakban készültek.
Jól esik látni, hogy valaki ennyire fürdik szakmája, hivatása szépségeiben, mindezt fotóin keresztül vissza is tudja adni a tárlatlátogató számára.
A kiállítás február 12-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében 10-20 óra között.

About Post Author