Városi elismerésben részesültek

DSC_5774 DSC_5779 DSC_5789 DSC_5793 DSC_5800

Idén augusztus 20-a alkalmából ketten vehettek át városi kitüntető címeket Darabos József polgármestertől. Szabadszállás Városáért kitüntető címet Buza Vince vehetett át, Szabadszállás Város Sportjáért elismerésben Pandur László részesült.

Buza Vince 1955. december 31-én született Békéscsabán.

1978-ban a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán pénzügyi közgazdász, majd 1988-ban a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián, általános katonai vezető diplomát szerzett.

1978-ban került Szabadszállásra, a Magyar Néphadsereg Páncélos és Gépjárműtechnikai Kiképző Központba, mint élelmezési szolgálatfőnök.

Jenei Júlia Máriával 1979-ben kötött házasságot, melyből 2 lánygyermekük született.

1997-2001-ig a Magyar Honvédség Alföldi Kiképző Központ (Szabadszállás és Kalocsa helyőrség) logisztikai főnökeként tevékenykedett.

2001-2002-ig a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság, Székesfehérvár helyőrségében, gazdálkodási főnök volt.

2003-2004-ig a Magyar Honvédség Alföldi Kiképző Központ Szabadszállás helyőrségének logisztikai főnöke volt.

2005-2007-ig a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság kiemelt logisztikai tervező főtisztjeként dolgozott.

  1. december 29-től, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság felszámolását követően szolgálati nyugállományba került.

Szakmai pályafutása során mindig fontosnak tartotta a korrekt munkakapcsolat kialakítását, a rendszeres ellenőrzést, a megfelelő visszacsatolást. Több publikációja is megjelent a költségvetési szervezetek belsőellenőrzése, kontrolling, katonai kontrolling témakörben.

Hivatása mellett a sport is kiemelkedő helyet foglal el az életében. 1978-tól 1985-ig a Honvéd Radnóti kézilabda csapat játékosa, majd edzője és szakosztályvezetője volt. Részt vett a Barátok FC kispályás labdarúgó csapat alapításában, 2012-ben a Strázsa Túraegyesület megalapításában. Azóta is rendszeresen részt vesz a túraútvonalak fejlesztésében, túrarendezvények szervezésében. 2015-től a Honvéd Nyugdíjas Klub elnökhelyettese. 2017 óta a Kígyós Horgász Egyesület elnökségi tagja.

Szabadidejében sok időt tölt négy unokájával és egyik kedvenc hobbijával, a kertészkedéssel.

Kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként, Buza Vincének, Szabadszállás Város képviselő testülete, Szabadszállás Városáért kitüntető címet adományoz.

Pandur László 1956. október 23-án született Szabadszálláson. Felesége, Nagy Rozália, könyvelő.

2 felnőtt leánygyermek édesapja. Petra a Pécsi Tudományegyetemen tanársegéd, doktori címvédés előtt áll. Nóra szintén bölcsész végzettségű, anglisztikus Budapesten.

Az általános iskolát Szabadszálláson, a középiskolát és az érettségit a kalocsai Dózsa György Mezőgazdasági és Kertészeti Szakközépiskolában végezte. Szőlész és borász technikusi valamint a gyümölcstermesztő és feldolgozó technikusi minősítést a bajai Bereczki Máté Állami Technikus Minősítő Intézetben szerezte meg.

Kertészmérnöki diplomáját a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, növényvédő szaküzemmérnöki képzését a kecskeméti Kertészeti Főiskolán végezte.

Kertész agronómusként a Kiskunhalasi Állami Gazdaságban kezdte pályafutását, utána a szabadszállási Aranyhomok Mg. Tsz. kertészeti ágazatvezetője majd növénytermesztési főágazatvezetője lett.

1993-tól jelenleg is az általa alapított Agro-Vitis Mg. Szövetkezet elnöke, 2019-től a szabadszállási Aranyhomok Szövetkezet elnöke is.

Tanulmányai és munkája mellett és ezzel együtt szorosan a sport és a labdarúgás határozza meg az életét. Előbb a Szabadszállási Honvéd Radnóti SE serdülő majd ifjúsági Megyei I. osztályú labdarúgója, később a Szabadszállási KSK felnőtt labdarúgója.

Rendelkezik sportmenedzseri (sportvezető, sportszervező, sportélettani és sportlélektani) képesítéssel. Vizsgázott labdarúgó játékvezető és kézilabda játékvezető.

Sporttevékenysége során volt a Honvéd Radnóti SE elnökségi tagja, jelenleg a Szabadszállási SE szakosztályvezetője, szakmai igazgatója.

A mostani, immár negyedik éves szerepvállalása során kitűnő sportvezető kollégáival együtt a Szabadszállási SE a Megyei III. osztályból indulva jelenleg a Megyei I. osztályban harcol. Labdarúgáshoz kapcsolódó legjelentősebb célja, túl azon, hogy jó csapatai legyenek Szabadszállásnak, az, hogy az ország kóülönböző részein lévő futball akadémiákon játszó szabadszállási tehetségeket hazahozta és rájuk építve minél magasabb színvonalú labdarúgást valósítson meg itthon.

Mottója: „Munkám a hobbim, a hobbim a munkám.”

Így alkot egységet a sport és a gazdasági tevékenység.

Önzetlen közösségi, a sport területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, Pandur Lászlónak, Szabadszállás Város Képviselő testülete, Szabadszállás Város Sportjáért kitüntető címet adományoz.

About Post Author