Vastapsot kaptak az óvodások

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét a Kisemberekért Alapítvány, melynek idén is a József Attila Közösségi Ház adott helyet. A helyi Tóth Erzsébet Óvoda növendékei november 18-án és 19-én mutatták be produkcióikat a nagyszámú, lelkes közönség előtt.

A Kisemberekért Alapítványunkat húsz évvel ezelőtt hoztuk létre azzal a céllal, hogy lehetőségünk legyen az óvodai neveléshez-oktatáshoz szükséges eszközök bővítésére, fejlesztésére. Az elmúlt húsz év során 17.670.000 forint támogatást kapott intézményünk az alapítványtól. A rendelkezésre álló összegből játékok, és eszközök beszerzésére 11.600.000 forint, udvari játékok felújítására és beszerzésére pedig 2.400.000 forint jutott – mondta el köszöntőjében Bugyi Andrásné, a Szabadszállási ÁMK igazgatója.

Alapítványuk hosszú évek óta igyekszik hozzájárulni az óvoda több mint kétszáz növendékének fejlesztő és játékos foglalkoztatásához, melynek kiemelkedő eleme, taneszköze a játék. A játék olyan kellék, amely képes közelebb hozni a gyermekeket természet- és környezetvédelmi ismeretek, illetve a közlekedési szabályok elsajátításához, hiszen az óvodás korúak értelmi képessége, gondolkodása, figyelme a játékon keresztül fejlődik. Az óvoda ilyen irányú igényeit alapítványunk a jövőben is támogatni kívánja – emelte ki beszédében Horváth Nikoletta, a Kisemberekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egyben köszönetet mondott a támogatóknak, és mindazoknak, aki a személyi jövedelemadójuk egy százalékát a Kisemberekért Alapítványnak juttatták.

Bugyi Andrásné intézményvezető a műsor megkezdése előtt elmondta, azt is, hogy az idei esztendőben két jeles évfordulót ünnepelt az óvoda, márciusban a Kisemberekért Alapítvány huszadik születésnapját, szeptemberben a Tóth Erzsébet Óvoda 40 éves jubileumát, a novemberi jótékonysági rendezvény pedig a harmadik a sorban, melyek nem valósulhattak volna meg az intézmény dolgozói, a segítők és a támogatók nélkül.

A jótékonysági esten az óvodások zenés, prózai, illetve táncos műsorszámokkal kápráztatták el az érdeklődőket. Az apróságok, a szülők, és az óvónők több hónapos munkáját dicséri, hogy a közönség vastapssal jutalmazott minden produkciót.

Fotó: Gulyás Sándor

About Post Author