Wass Albert Felolvasó Maraton

DSC_3537 DSC_3539 DSC_3540 DSC_3542 DSC_3544 DSC_3546 DSC_3548

2020-ban immár zsinórban negyedik alkalommal csatlakozott a szabadszállási városi könyvtár a Kapocs Irodalmi Színpaddal karöltve a Wass Albert Felolvasó Maratonhoz. A szerte a Kárpát-medencében megrendezésre kerülő eseményt minden évben február utolsó hétvégéjén tartják, erre idén február 28-án, pénteken 18:00-tól került sor.

Az immár 13 éves múltra visszatekintő szépirodalmi ünnephez ország és világszerte emberek ezrei csatlakoztak. A rendezvény elsődleges eseménye a felolvasás, amelyre bárki jelentkezhetett Wass Albert, Karácsony Benő, Reményik Sándor, Nyírő József, Dsida Jenő, Áprily Lajos vagy bármely más méltatlanul mellőzött és elfeledett magyar írótól való prózai részlettel, verssel, idézettel. A maratoni felolvasó esthez ezúttal is a világ mintegy hatvan települése csatlakozott, így tisztelegve az erdélyi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, szentegyedi és czegei gróf Wass Albert emléke előtt.

A szervezésért ezúttal is a Kapocs Irodalmi Színpadnak, s köztük Pócs Balázsnak, az aktív közreműködésért pedig a Nőszirmok Klub tagjainak jár köszönet. Az est résztvevői egyebek mellett Wass Albert, Reményik Sándor, Áprily Lajos, Széllyes Sándor és Nyirő József műveiből olvastak fel részleteket. A program során senki nem maradt éhes, vagy éppen szomjas, hiszen a szervezők mindenkit vendégül láttak zsíros kenyérre, teára.

Vass Roland

About Post Author