XIII. Szabadszállás Helyőrségi Honvéd Találkozó

Kedves Szabadszállási Katonák, Honvédségi Dolgozók! Aktívak és Szolgálaton Kívüliek! Barátok és Támogatók! Ismerősök és Érdeklődők!

A szervező Honvéd Nyugdíjas Klub tizenharmadik alkalommal hív meg minden egykori és jelenlegi katonát, honvédségi dolgozót, barátot és támogatót, vagy csak érdeklődőt – Szabadszálláson innenről és túlról – egy baráti találkozóra.

Ahogy ez már megszokottá vált, a szervezők minden alkalommal igyekeznek aktualitást és témát is adni az együttlétnek. 2017-ben a kiképzés szolgálatában létrehozott alakulat lett évfordulós.

Ötvenöt éve, 1962. október 01-jével alakult meg az MN Páncélos- és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ (MN 7260), huszonhat esztendeje lett belőle MH 52. Javítóezred, huszonöt évvel ezelőtt lett MH 52. Hunyadi Mátyás Javítóezred és húsz esztendeje, 1997-ben jött létre jogutódként a Magyar Honvédség Alföldi Kiképző Központ.

Ezen apropó szolgálja most a bajtársi találkozó hivatalos programját, és ad lehetőséget egy kis múltba révedésre. A találkozó szervezésének fő oka természetesen mindig az, hogy lehetőséget teremtsen az egykori kollégák, munkatársak, barátok közösségének találkozójára.

Ez alkalomra is szeretettel várnak a szervezők mindenkit, és kérik e hír olvasóit, terjesszék ismeretségi körükben a találkozó hírét, a jelentkezés lehetőségeit (személyesen szóban, írásban, internetes közösségi oldalakon, bárhogyan, ahogy csak tudják).

M e g h í v ó

A Honvéd Nyugdíjas Klub, Szabadszállás tisztelettel meghívja az egykori garnizon katonáit, polgári dolgozóit, családjait és barátait a 2017. július 07-én megrendezésre kerülő, a József Attila Közösségi Házban kezdődő XIII. Szabadszállás Helyőrségi Honvéd Találkozó-ra.

Program:

 • Közösségi Ház
  • 08,55-ig beérkezés, adminisztráció, helyfoglalás
  • 09,00-10,10 Himnusz, köszöntések, parancsnoki visszaemlékezés
  • 10,25-11,00 Ünnepi műsor, előadó Pohly Boglárka
 • Honvéd Emlékhely
  • 11,35-11,55 Ima és áldáskérés az elhunytak emlékére, koszorúzás
 • Emlékpark
  • 12,15-13,00 Parancsnoki visszaemlékezés, koszorúzás, katonazenekari gyepshow
 • Helyőrségi Gyűjtemény
  • 13,15-16,00 Parancsnoki visszaemlékezés, gyűjtemény megtekintése, ebéd, kötetlen találkozó

A találkozón (a tervezhetőség miatt) a regisztrált, a regisztrációs díjat 2017. 07. 03-áig be is fizető/átutaló vendégek vehetnek részt! A rendezvény regisztrációs díja 400 Ft/fő.

Étkezést térítésmentesen, kérés esetén, csak az előzetesen regisztrált vendégek részére tudunk biztosítani. A regisztrációs díj befizetése az egyesület 52800014-10105395 számú számlájára utalással, vagy belföldi postautalványon lehetséges 2017. 07 03-ig. (A közleményben legyen benne a befizető(-k) neve, lakhelye.)

Előzetes jelentkezés/regisztráció:

A találkozó része a 2017. évi, a magyar katonai gép– és kerekes harcjárművek történetét feldolgozó rendezvénysorozatnak.

Forrás: hnyk.hu

About Post Author