A fakivágás margójára

Tisztelt Szabadszállási Lakosok!

Az első és legfontosabb dolog, amit muszáj leszögezni, hogy a Honvéd, Dózsa György, Kossuth Lajos, József Attila és Petőfi Sándor utcák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében állnak, állami tulajdonú utak! Mindennemű tevékenység és fakivágás is közútkezelői döntés!

A fakivágásokkal kapcsolatban az alábbiakról tudom tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot!

A Honvéd utcai fák kivágása után a tuskók gépi kiszedése megtörtént, amely tuskókat géppel nem lehetett kiszedni, azokat kézi erővel távolították el. Ezek a munkák a múlt héten befejeződtek. A következő hetekben a fák pótlására is sor kerül.

A „Hemo” előtt álló fűzfa kivágása is szükséges volt, ugyanis az elmúlt időszak viharos időjárása jelentős mértékben megtépázta a fát. Az utolsó, – múlt heti – viharban három nagyobb ága is letörött. Miután a tűzoltóság szakemberei a többi balesetveszélyes ágat eltávolították a fáról, az feltűnően egyoldalúvá, – instabillá – vált, ami a későbbiekben is problémát okozott volna. Ezért a fa környezetében lévő ingatlantulajdonos kérését is figyelembe véve született döntés – a közútkezelő részéről – a fa kivágásáról.

A holnapi napon, a Dózsa György út és Kálvin tér kereszteződésénél forgalomtechnikai okok miatt lesz fakivágás. Erre a közútkezelő kérte az önkormányzatot, miszerint az orvosi rendelő előtt lévő fák akadályozzák a kihelyezett forgalomtechnikai táblák (gyalogátkelőhely, Kunszentmiklós-Szalkszentmárton útirány jelzőtábla) láthatóságát.  Ugyanezen indokok miatt a Petőfi Sándor utcán (Czompa doktor úr háza előtt) is kivágásra kerülnek az ott lévő gömbakácok.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat és a tűzoltóság csak segítik és végrehajtják a közútkezelő által meghatározott feladatokat! Az adott szakaszokon tervezzük a fák pótlását és további virágtartók kihelyezését.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel

Darabos József

polgármester

About Post Author