A hétvégén elrajtol a bajnokság

DSC_8815

A téli szünet után, a hétvégén a 13. forduló mérkőzésével rajtol a labdarúgó Megyei I. osztály aktuális évadja. A Szabadszállási SE a Bácsalmást fogadja, a mérkőzést a járványhelyzetre vonatkozó szabályozás miatt zárt kapuk mögött rendezik. Pandur László, szakmai igazgatóval beszélgetek az elmúlt szezonról és a jövőbeli tervekről.

Lezajlottak a felkészülési mérkőzések, milyen eredmények születtek?

Az őszi szezon a halasztások miatt csonka volt, mérkőzések maradtak el. Rögtön január végén és február elején már három tétmérkőzésünk is lesz. Most hétvégén a Bácsalmás ellen az első. Ehhez igazítottuk az alapozásunkat és a téli felkészülést. Január 4-től kezdtük a felkészülési időszakot. Cegléden az NB III-as vegyes csapat ellen 6-1-es győzelmet értünk el. Jó erőben lévő, fiatal csapatot győztünk le. A következő mérkőzésünk a Tolna-megyei I. osztály második helyezett Bölcske csapata ellen volt Soltvadkerten, itt 8-1-re győztünk. Egy nagyon jó agresszív támadó játékot mutattunk, rengeteg gólhelyzettel, amelynek töredékét értékesíteni is tudtuk. Ezt követte a Paksi SE NB III-as csapata elleni meccsünk. Ezen a mérkőzésen több helyzetünket is kihagytuk és sérülés miatt is cserélnünk kellett. A végeredmény egy 0-3-as vereség lett, de ez ránk nézve egyáltalán nem szégyen, hanem inkább tanulságos, mert ha a helyzeteinket kihasználjuk az eredmény is kedvezőbb lett volna.

A csapat jelenleg a tabella 4. helyén áll. Hogyan értékeli az eddig nyújtott teljesítményt?

A bajnokságban az eddig nyújtott teljesítményünk felemás, mert az őszt nagyon jól indítottuk, az első hét fordulóban hat győzelmünk és Kiskunfélegyháza ellen volt egy döntetlenünk. Ezt követően megtorpant a csapat lendülete, ami végül négy vereségbe torkollott. Ennek több oka is van, a helyzeteink kihagyása, a forduló pontokból nem jól jöttünk ki, illetve egyéni hibák is közrejátszottak ebben. A csapatjátékunk is kicsit egysíkúvá vált, az ellenfél kiismert minket, fel tudtak készülni belőlünk.

A játékos keretben történt-e valami változás az utóbbi időben?

Igen, apróbb változások történtek a keretben, Kotliár Bohdán távozott, Munkácson próbajátékon van jelenleg, Horváth Bence pedig egyetemi tanulmányai miatt nem folytatja tovább a játékot. Így a keretünk 17 főre csökkent, a Megye  III-as csapatból felhoztuk a nagyon ígéretes teljesítményt nyújtó Farkas Sándort, aki elsősorban középpályán, de hátvédként is bevethető. Ebből a szempontból még nőtt is a variációs lehetőségünk. Három régi játékosunk újra visszatért, Kovács Péter, Kanizsai Lajos Manó és Kovács Norbert, nekik is három felkészülési mérkőzés van betervezve a február 26-ai szezonkezdet előtt. A II-es csapatnál is én látom el a szakmai igazgatói feladatokat egy személyben, az I-es csapatnál Horváth Péter helyett januártól új pályaedző segíti a munkámat, Sümegi József személyében.

A Megye III-as csapat jelenleg a tabella második helyén áll, mi a helyzet az ő házuk táján?

A Megye III-as csapat üde színfoltja Szabadszállás futballjának, jó róla beszélni mert több célt is el tudtunk érni. Adva volt a lehetőség, hogy aki Szabadszállási és itt focizott, annak itt továbbra is játéklehetőséget tudjunk biztosítani. A felkészülési mérkőzéseink jó eredménnyel zárultak nyár végén, ősz elején. Ahogy elkezdődött a bajnokság, rögtön a legnagyobb riválist, a Városföld csapatát vertük 2-1-re. Most Városfölddel azonos pontszámmal állunk a tabellán, de ellenük itthon győztünk, és amennyiben tudjuk hozni a többi meccsünket a végelszámolásnál az egymás elleni eredmény lesz a döntő, akár még bajnokok is lehetünk. Innentől kezdve pedig irány a Megye II-es bajnokság.

Milyen célokat tűzött ki a csapatnak erre a szezonra?

A negyedik hely a Megye I-es bajnokságban még nem lefutott, még tizenhét mérkőzés van hátra, amiből még bármi lehet. Én úgy gondolom, hogy olyan helyzetbe predesztinálta magát a csapat, hogy kiesni nem fog, a bajnokságot valószínűleg nem nyerjük meg, de esély mindig van rá, ezért teher nélkül tudunk játszani, építhetjük a saját játékunkat és a dobogó bármely fokára is felkúszhatunk.

A hétvégén a tabella 6. helyén álló Bácsalmás látogat Szabadszállásra mit vár ettől a mérkőzéstől?

Ezen a mérkőzésen hazai pályán mindenképpen győzelemre számítunk. A csapatunk a Megye I-es bajnokságban van olyan szinten, hogy bármelyik csapat ellen a győzelem esélyével vegye fel a harcot. A rá következő hétvégén Tiszakécskén játszunk, oda is a győzelem esélyével indulunk, de nem lesz egyszerű mérkőzés mert a Tiszakécske az NB III-as keretéből is erősíti a csapatot. A harmadik pótolt mérkőzésünk, egy rangadó jellegű lesz, amit itthon játszunk a Kerekegyháza ellen, február 13-án, itt is arra számítok, hogy a három pontot megszerezzük.

Köszönöm a beszélgetést, sok sikert és pontokat kívánunk a csapatoknak.

Fábián Krisztián

About Post Author