Kézilabda lázban Szabadszállás

144001102_118013403533144_6104730782641034198_o

A TRD SPORT KLUB szervezésében az első edzésekkel elindult a kézilabda a településen, így a helyi iskolából a fiúk és leányok sportolhatnak, versenyezhetnek majd. Ennek kapcsán adott interjút Tóth Robert Dávid, a klub elnöke és vezetőedzője.

Milyen céllal indítottátok el a klub edzéseit?

Tóth Robert Dávid: Egy frissen alapított klub vagyunk. Szeretnénk a térségben meghatározó szerepet betölteni a sport terén. Fő szakosztályunk a kézilabda mellett nagy hangsúlyt helyezünk majd a szabadidősportra, valamint további egyéni sportágakra is.

Az egyesület vezetőjeként szívügyem a kézilabda, közel 20 éve dolgozom ebben a sportágban. Ebből adódóan az első projektünk a kézilabda szakosztály felépítése. Ehhez remek központi helyszín lehet Szabadszállás. Október hónapban kerestem fel Darabos József polgármester urat, aki biztosított a támogatásáról. Ezután toborzásba kezdtünk.

Hogy látod, mekkora az érdeklődés, mennyire népszerű a fiatalok körében a kézilabda?

TRD: A település hozzáállása remek. Mind a szülők, mind a település vezetői szívesen fogadják kezdeményezésünket. Szeretnék, ha szervezett körülmények között sportolhatnának a helyi gyermekek. A kézilabda Magyarországon siker sportág, rendkívül népszerű a fiatalok körében, ezt tapasztalom Szabadszálláson is.

Milyen korosztály számára szervezitek a kézilabdát?

TRD: Fiúk és lányok részére kezdjük meg az edzéseket. Szem előtt tartjuk a 2021-2022-es verseny szezont, és ennek megfelelően alakítjuk már most ki az edzéseket, korosztályokat.

Jelenleg a 2010-2011-es és 2012-2013-as születésű gyermekkel kezdünk foglalkozni. Természetesen az egy-két évvel idősebb is várjuk.

Nyártól a Bács-megyei bajnokságban induló felnőtt és egy III. osztályú ifjúsági csapat kerül kialakításra. Komolyak a céljaink ősztől, már az első bajnoki szezonban szeretnénk példaképeket állítani az utánpótlásunkban sportoló gyerekek számára.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

TRD: Szeressék a gyerekek a sportot, vállalják a rendszeres mozgást, a klub pedig igyekszik a legjobb körülményeket biztosítani ehhez. Az egyesületben ingyen, térítési vagy tagdíj megfizetése nélkül kézilabdázhatnak a fiatalok.

Aki jelentkezni szerezne, az hogy teheti meg? Milyen gyakran lesznek edzések?

TRD: Most pénteken volt az első edzés a 9-10 éves leányoknak. Jövő hét pénteken terv szerint már a 7-8 éves leányok és a 9-10 éves fiúk is megkezdik a munkát.

Február második hetétől pedig már heti két alkalommal fogunk edzeni. Folyamatosan egyeztetünk az edzések lehetséges időpontjaival kapcsolatban, reméljük, a napokban már fix időpontokkal tudunk szolgálni.

Tavasszal és nyár bizonyos időszakaiban napközis jellegű edzőtáborokat is fogunk tartani.

A jelentkezés folyamatos, akár edzésidőpontban meg jelenhet az érdeklődő gyermek, vagy az egyesületi Facebook oldalon (TRD Szabadszállás Kézilabda) lehet tájékozódni. Információért pedig a 70/2126055-ös telefonszámon lehet érdeklődni.

Köszönöm, hogy válaszoltál kérdéseimre, sok sikert kívánok és remélem sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel településünkön és minél többen csatlakoznak a kézilabdások táborához.

About Post Author