A kolbásztöltő margójára…

_DSC0076 _DSC0117 _DSC0336 213

A Magyar Honvédség jelentős erőfeszítéseket tesz a társadalmi kapcsolatok építése, azok fenntartása érdekében, hogy a „civil szféra” mind szélesebb körben megismerhesse a honvédség feladatait, rendeltetését, korszerűsítésének eredményeit és napjainkban kiemelten a területvédelmi tartalékos rendszer jelenleg is zajló szervezési feladatainak, illetve a „Zrinyi 2026” haderőfejlesztési feladat aktuális helyzetét. Szervesen illeszkedik ebbe a törekvésbe a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub és az MH Logisztikai Központ között három éve aláírt együttműködési megállapodás is, melynek keretében az érintett partnerek részt vesznek egymás rendezvényein, lehetőségeik szerint támogatást nyújtanak azok eredményes lebonyolításához, tájékoztatják egymást eredményeikről.

A március 9-én megrendezett V. Szabadszállási Kolbásztöltő Fesztivál is jól illeszkedett ebbe a sorozatba, hiszen immár második éve kapott meghívást a logisztikai központ a fesztiválon való részvételre és a felkérésnek eleget téve ebben az évben két csapatot is indítottak a böllérek megmérettetésén. A csapatokat Baráth István dandártábornok az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság frissen kinevezett parancsnoka (ezt megelőzően az MH Logisztikai Központ parancsnoka volt) és helyettese Apáti Zoltán dandártábornok, valamint Csinga Mihály ezredes az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka vezetésével jelentős létszámú szurkoló tábor is elkísérte, ami már garancia volt a jó hangulat kialakulására.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Mihócza Zoltán vezérőrnagy (a mai napon Magyarország köztársasági elnöke altábornaggyá nevezte ki, melyhez ezúton is gratulálunk) a Magyar Honvédség Parancsnokságának parancsnokhelyettese és Bellovics Pál ezredes a parancsnokság logisztkai csoportfőnöksége képviseletében. Tekintettel, hogy a Honvéd Nyugdíjas Klub csapatával együtt három katona csapat nevezett be a „Szabadszállás kolbásza 2019” díj elnyeréséért, a szervezők leleményesen meghirdették a legjobb katonacsapatnak járó különdíjat, melynek átadására Mihócza tábornokot kérték fel.

A feszes küzdelemben a katona csapatok az alábbi eredményeket érték el:

Az „Egy szelet Szállás” sütemény versenyen:

  • a sós sütemények kategóriában 2. helyezést és az ezüst sörkorcsolya díjat nyerte el Sallai Lászlóné a Honvéd Nyugdíjas Klub képviseletében;
  • az édes sütemények kategóriában 2. helyezést és az ezüst habverő díjat nyerte el Bognár Lajosné a Honvéd Nyugdíjas Klub tagja.

A kolbásztöltő versenyen:

  • „A legjobb katonacsapat” különdíjat nyerte el az MH Logisztikai Központ „Kolbi women” csapata;
  • Bronz minősítést ért el az MH Logisztikai Központ I. csapata;
  • Szakmai fődíj második helyezést ért el a Honvéd Nyugdíjas Klub „Kolbászkirályok” csapata.

Az eredményhirdetést követően a csapattagok, a meghívott vendégek és a „szurkolók” is bekapcsolódtak a szórakoztató programokba és jó hangulatban, felszabadultan telt a nap hátralévő része.

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak, köszönjük a meghívott vendégeknek és a „szurkolóknak” is hogy jelenlétükkel hozzájárultak csapataink eredményeihez és köszönjük a szervezőknek, hogy időt, fáradtságot nem kímélve készítették elő és rendezték meg ezt a nagyszabású programot. Találkozzunk egy év múlva a VI. Kolbásztöltő Fesztiválon.

Buza Vince

About Post Author