A Szabadszállási Polgármester és a Helyi Operatív Törzs tájékoztatója

Tisztelt Lakosság!

 

A 2020. március 11. napján a 40/2020. (III.11.) Kormány rendeletben kihirdetett új koronavírus okozta veszélyhelyzettel kapcsolatban, valamint 2020. március 14. napján kihirdetett 45/2020. (III.14.) Kormány rendeletben leírtaknak megfelelően a következő tájékoztatót teszi közzé Szabadszállás Város Polgármestere és az időközben megalakult Helyi Operatív Törzs:

Értesítjük Szabadszállás Város Lakosságát, hogy

2020. március 16. napjától (hétfőtől)

több településhez hasonlóan, a Szabadszállás közigazgatási területén működő Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsődében (6080 Szabadszállás, Honvéd út 28.) a Polgármester rendkívüli szünetet rendelt el,

– a Városi Könyvtár, a Közösségi Ház, és a Helytörténeti Gyűjtemény a lakosság megértését kérve tevékenységeit felfüggeszti, látogatókat nem fogad,

– a közétkeztetést végző Nagy Vendéglő tevékenységét szünetelteti, az Önkormányzat által biztosított iskolai, óvodai és bölcsődei gyermekétkeztetést határozatlan időre felfüggeszti (ez azt jelenti, hogy nem főzünk a bölcsődének, óvodának, iskolának, szociális étkezőknek)

– a Polgármesteri Hivatalban (6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.) fenti időponttól nem lesz mód személyes ügyintézésre (az ügyfelek telefonon: 76/558-006, 76/558-007, 76/558-008-as számokon, illetve a honlapon található e-mail címeken érhetik el az ügyintézőket),

– arra kérjük a szabadszállási munkáltatókat, hogy (az intézkedésekkel érintett) munkavállalóik számára lehetőség szerint a távmunka, vagy a reggel 6 óra és este 10 óra közötti időtartamban rugalmas munkaidőkeretet legyenek szívesek biztosítani,

– mindemellett azt javasoljuk a vendéglátó, a szolgáltató és a kereskedelmi egységeknek, hogy nyitva tartásukat a következők szerint módosítsák ebben az időszakban:

  • hétfőtől péntekig: 6:00 – 17:00
  • szombaton: 6:00 – 14:00
  • vasárnap: 6:00 – 12:00

Amennyiben lehetséges, kérjük szíves együttműködésüket, annak kivitelezésében, hogy a nyitva tartási idő alatt fent nevezett egységekben 50m2-enként 2 fő/vevő/vendég tartózkodjon egy időpontban, és a kiszállítás 6:00 – 20:00 közötti órákban történjen.

– A rendezvények tartását kérjük mellőzni.

Az egyidőben, egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, kérjük a Lakosságot, hogy alapellátó egészségügyi intézményben és orvosi rendelőkben az alábbi javaslatokat fogadják el:

– Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól.

– Hétköznap este 16 óra és reggel 8 óra között, valamint hétvégén hívják a háziorvosi ügyeletet a 76/353-324-es telefonszámon! Lázasan az ügyeletet ne keressék fel!

-38 Celsius fok feletti láz esetén a háziorvos és az ügyelet, csak az orvossal telefonon egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget.

– A gyermekorvos rendelési ideje változatlan.

– Az intézményeket lehetőleg kísérő nélkül, gyermek beteg esetében egy kísérővel keressék fel.

– Az állandóan szedett gyógyszereket felíratni kívánó betegek telefonon kérjék háziorvosukat az elektronikus recept felírására.

Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:

www.nnk.gov.hu

www.koronavirus.gov.hu

www.hirmondo.szabadszallas.hu

Szabadszállás Város Polgármestere és a Helyi Operatív Törzs arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy fokozottan figyeljen önmagára és a környezetére.

Rendezvények tartását és látogatását lehetőség szerint kerüljék.

Fontos, hogy az emberek higgadt, fegyelmezett és felelősségteljes magatartást tanúsítsanak a saját maguk és a helyi közösség védelme érdekében, hiszen kiemelten fontos jelen helyzetben az egyén felelőssége, mivel a vírus emberről emberre terjed. Azoknak, akik fertőzött személlyel találkozhattak, különösen nagy a felelősségük, a legcsekélyebb mértékben se kockáztassák mások életét.

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

 

Darabos József polgármester és a Helyi Operatív Törzs

About Post Author