Akció a közlekedők biztonságáért

Baleset-megelőzési előadást, közúti ellenőrzést és közlekedésbiztonsági tanácsadást tartottak a kunszentmiklósi rendőrök.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai november 17-én a „Látni és Látszani” kampány keretében összehangolt baleset-megelőzési akciót rendeztek.

Barczel Tibor r. főtörzszászlós körzeti megbízott, a Szabadszállási Általános Iskolában baleset-megelőzési előadást tartott az intézmény alsó tagozatos diákjainak, ahol többek között a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről esett szó. Az iskolarendőr a program végén láthatósági mellényeket, lámpákat, prizmákat, csuklópántokat és füzeteket ajándékozott a tanulóknak.

Az akció keretében az egyenruhások a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén több helyen gyalogosokat, kerékpárosokat és motorkerékpárosokat ellenőriztek, ami főként láthatóságukra, illetve a járművek kivilágítására terjedt ki.

Dunavecsén, a Fő úton kialakított ellenőrző ponton egy apostagi autószerelő közreműködésével az arra közlekedőknek lehetőségük nyílt a járműveik világító berendezésének, a fagyálló és az ablakmosó folyadékok szintjének ellenőrzésére, valamint a gumiabroncsok állapotának felmérésére. Krepsz József r. főtörzsőrmester körzeti megbízott, munkatársaival közlekedésbiztonsági tanácsadást nyújtott az igazoltatott személyek részére, majd láthatósági mellényt, fagyálló és ablakmosó folyadékot, jégoldót és ablaktörlőt ajándékozott az említett eszközökben hiányt szenvedőknek.

 

 

About Post Author