Alkotói pályázat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel a 8-13 éves korosztály (1. korcsoport) és a 14-18 éves korosztály (2. korcsoport) számára felmenő rendszerű alkotói pályázatot hirdetett meg.

ALKOTÓI PÁLYÁZAT
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel a 8-13 éves korosztály (1. korcsoport) és a 14-18 éves korosztály (2. korcsoport) számára felmenő rendszerű alkotói pályázatot hirdetett meg.
Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke lesz. A megyei bírálóbizottságot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója vezeti majd.
A tűzoltók munkájának elismertsége, megbecsültsége mindenki számára ismert tény. Nem létezik olyan veszélyhelyzet, amikor ne számíthatnánk bátorságukra, rátermettségükre, segítő szándékukra. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói pályázat e hivatás hőseit helyezi a középpontba. A pályázóktól a tűzoltók beavatkozását bemutató kép és/vagy hanganyag elkészítését és benyújtását várjuk.
Korcsoportonkénti kategóriák:

• plakát (A4-es méretű szabadkézi rajz, festmény vagy fotó),
• hanganyag (15 másodperc),
• rövidfilm (30 másodperc),
• számítógépes alkalmazás.
Várunk kreatív ötleteket a megyei tűzmegelőzési bizottság honlapjának tervére, vagy facebook profil tervére, illetve androidos alkalmazások terveire vonatkozóan is. A pályaművek feldolgozható témái között szerepelhetnek például a tűzhelyen felejtett étel-, ágyban dohányzás-, gépjárműből kidobott égő dohányszármazék-, CO mérgezés-, letakart hősugárzók-, nem megfelelő szinten (pincében vagy padláson) tárolt PB palackok-, kandallóból kipattanó szikra-, az erdőtüzek -, tűzrakóhelyek-, avar és kerti hulladék égetésének-, kerti grillsütő használatának-, szalonnasütés-, bográcsozás veszélyei, a menekülési útvonalakat elzáró, túlzsúfolt lépcsőházak veszélyei, a mustgáz veszélyei, gázvezeték rongálások megelőzése.
Benyújtás módja:
Elektronikus úton: a bacs.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címre, vagy
Postai úton: a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)
Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell, amely itt letölthető.
Beérkezési határidő: 2015. május 29.
Díjazás: a bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!
Eredményhirdetés: 2015. június 5. (megyei), 2015. június 12. (országos)
További információ: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyfélszolgálatán: a bacs.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen, vagy a 76/ 502-014-es telefonszámon kérhető.

About Post Author