Árokba hajtott, majd kigyulladt az autó

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken este Bácsalmáson, a Táncsics Mihály utcában egy személygépjármű bal első részénél tűz keletkezett. A tüzet a tulajdonos egy porral oltóval eloltotta. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és az útról lehúzták.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét szombaton este Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában. A tűzoltók a lakásba károkozás nélkül bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Vasárnap hajnalban egy ruhagyűjtő konténer tartalma meggyulladt Tiszakécskén, a Béke utcában. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tüzet kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével eloltották.

Lakitelek külterületén egy tizenöt négyzetméteres, fa szerkezetű hétvégi ház teljes terjedelmében égett vasárnap délelőtt. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.
Vasárnap délelőtt Kiskunhalas külterületén egy ötszáz négyzetméteres trágyarakás száz négyzetméteres része füstölt, izzott. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral beavatkoztak, munkájukat erőgép segítette.

Kunszentmiklós és Kunadacs közötti úton egy személygépjármű az út menti árokba hajtott és kigyulladt, vasárnap kora délután. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a jármű teljes terjedelmében égett, egy vízsugárral megkezdték a tűz oltását. Rövid időn belül a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek és együttesen folytatták a munkálatokat, ám a gyors tűzoltói beavatkozás ellenére is teljesen kiégett a jármű. A tűzoltók az oltási munkálatok közben megállapították, hogy a személyautó csomagterében egy öt kilogrammos gázpalack is felrobbant, még a kiérkezésük előtt. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Fotó: Kunszentmiklós ÖTP

About Post Author