Átadták az új buszpályaudvart a szabadszállási utazóközönségnek

DSC_8279 DSC_8280 DSC_8281 DSC_8291 DSC_8305 DSC_8306 DSC_8307 DSC_8310 DSC_8320 DSC_8321 DSC_8337 (2) DSC_8339 (2) DSC_8342 DSC_8353 DSC_8354 DSC_8355

A járványhelyzet miatt csak szűk körben tartották meg a szabadszállási buszpályaudvar átadását december 12-én, melyen részt vett Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője, Dr. Mák Kornél a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Gáspár Ferenc a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, a tervező és kivitelező cég, valamint a tömegközlekedési vállalat vezetői is.

Darabos József Szabadszállás Város Polgármestere beszédében elmondta, hogy a buszpályaudvar építésének gondolata még a 2010-14 közötti ciklusban fogalmazódott meg. Rá egy évre már a tervek is elkészültek. Az építkezés 2020. januárjában kezdődött, a város vezetője ennek kapcsán kiemelte, hogy a kivitelező cég tulajdonosa és az építkezésben résztvevő dolgozók is szabadszállásiak voltak.

A beruházást ismertetve a város vezetője kiemelte, hogy az épület külső és belső várótereit legalább 20-30 utas tudja majd használni, a peronok pedig akadálymentesen megközelíthetők lesznek és a buszsofőröknek is kialakítottak egy pihenő helységet. A buszpályaudvar biztonságos megközelítését a szintén újonnan kialakított gyalogátkelőhely szolgálja majd. Beszéde végén Darabos József polgármester megköszönte a támogatást a kormány és a megyei közgyűlés képviselőinek és mindazoknak, akik részt vettek a megvalósításban.

A térség országgyűlési képviselője, Dr. Salacz László beszédében elmondta, hogy a beruházás a Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 150 millió forintból valósult meg és egyúttal örömét is kifejezte, hogy egy ilyen nagy volumenű fejlesztés jött létre egy gyümölcsöző együttműködés keretében.

Dr. Mák Kornél a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is méltatta Szabadszállás kiemelkedő együttműködését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal és képviselőivel. A Versenyképes Magyarországért Programról – közismertebb nevén „TOP 2” – elmondta, hogy a kormány továbbiakban is elkötelezett a települések infrastrukturális fejlesztése mellett.

A beszédek elhangzását követően Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester asszony mutatta be az új buszvárót a meghívottak számára.

A buszpályaudvar tervezője Szombati Gyula, a kivitelező cég pedig a Mester-Bau Kft. volt.

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

 TÁMOGATÁS - Sunbelt

About Post Author