Befejeződött Szabadszálláson a fenntartható települési közlekedésfejlesztés

Sajtóközlemény 2020/december/15

DSC_8354 DSC_8353 DSC_8291 DSC_8279

Szabadszállás Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a város tömegközlekedésének infrastrukturális fejlesztésére 149.050.000 forintos támogatást nyert. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásával valósult meg.

 Szabadszállás Város Önkormányzata a 149,05 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével a tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztését célzó, a biztonságosabb és az utasok igényeit jobban kiszolgáló közlekedést megvalósító beruházást valósított meg. Ennek eredményeként a város központjában egy buszváró, buszperon, buszforduló és kapcsolódó közlekedőút került kialakításra. A kivitelezés a végéhez ért, így Darabos József Szabadszállás Város polgármestere ünnepélyes keretek között adta át a lakosság számára a buszpályaudvar használatát annak érdekében, hogy minél könnyebben, biztonságosabban és a mai kornak megfelelően tudjanak tömeg közlekedni.

A beruházásnak köszönhetően az épület külső és belső várótereit legalább 20-30 utas tudja majd használni, a peronokat pedig úgy alakították ki, hogy azok akadálymentesen megközelíthetőek. A buszváró épületének kialakítása energetikai szempontok és szabályok figyelembevételével történt. A várható gyalogos forgalom megnövekedése és a közelben lévő közintézmények miatt, a szükséges megvilágítással együtt gyalogátkelő is kialakításra került.

Szabadszállás Város Önkormányzat városfejlesztési politikájának kiemelt stratégiai célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a településen, melyek hozzájárulnak az élhető városi környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A támogatásnak köszönhetően Szabadszállás Város Önkormányzata ezen közösségi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztésével és a nyújtott szolgáltatás minőségének javításával hozzájárul a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.szabadszallas.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:                                                      SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI KÖZLEMÉNYEK - Betatherm

Szabadszállás Város Önkormányzata

6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.

Telefon: +36-76/558-006

E-mail: szabadszallas@szabadszallas.hu

About Post Author