„Az a dolgunk, hogy megőrizzük, gyarapítsuk és továbbadjuk Szent István örökségét…”

Augusztus a kitartó építőmunka sikerét idézi meg. Azét a munkáért, melynek következtében létrejött és megerősödött Magyarország – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Báldy Zoltán polgármester a József Attila Közösségi házban megtartott Szent István napi ünnepségen.

 Évezredek alatt számtalan nép, néptörzs próbálta megszilárdítani a hatalmát a Kárpát-medencében. Egyikük sem járt sikerrel. Az ideérkező magyarok helyzete sem volt jobb, sem egyszerűbb, mint elődeiknek. Dacolva a nagyhatalmakkal és a vándorló törzsekkel, sikerült Árpád népének megtelepedni. A modern állam alapjait Szent István király rakta el.

Évezredekkel később, rengeteg viszontagság után, kudarcaik és balsikereink ellenére is itt vagyunk és magyarul emlékezünk a Magyar Királyság megalapítására, amely kiállta az idők próbáját – mondta el a város első embere.

Szent István élete során mindent megtett a nemzet fennmaradásáért. Nekünk, kései utódoknak is alapítanunk kell. Hogy mit kell alapítanunk? Családot, barátságokat, szövetségeket-mindent, ami tovább építi a nagy országépítő művét. Az a dolgunk, hogy megőrizzük, amit kaptunk, gyarapítsuk, és adjuk át a jövőnek. Augusztus 20-a a siker reményének ünnepe. Ilyenkor arra emlékezünk, hogy egy sikeres vállalkozás tagjai vagyunk és minden nehézség ellenére is víg esztendőket élünk. Merítsünk kedvet Szent István példájából a mindennapok munkájához, hogy elmondhassuk: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza – emelte ki beszédében Dr. Báldy Zoltán.

A köszöntő után az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes, majd a Kiskun Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar lépett színpadra.

Az új kenyeret Máté Sándor református lelkész áldotta meg. A rendezvény zárásaként az új kenyeret dr. Báldy Zoltán polgármester, Szőke Péter és dr. Réthy Aladár önkormányzati képviselő szelte meg.

About Post Author