Az idén is pályázhatnak a szakemberek

Május nyolcadikáig küldhetik be pályázatukat a tizenhetedik Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra azok a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók, akik úgy érzik, dolgozatukkal segíteni tudják a tűzvédelem fejlődését.

A pályázat feltételeiben és céljaiban nincs változás, továbbra is egyénileg lehet jelentkezni, a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is. A bírálóbizottság a május 8-i határidőig elektronikus adathordozón és nyomtatott formában leadott dolgozatokat nem csak azok szakmai tartalma szerint értékeli, az ítészek ha kisebb súllyal is, a formai követelmények teljesítését és a stilisztikát szintén számításba veszik. A díjat június 9-én adják át a legjobb pályamunka készítőjének.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

About Post Author