Az úttesten feküdt

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés vétség, súlyos testi sértés vétség, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást az 50 éves N. Sándor ellen.

 

A kecskeméti férfi a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. január 14-én 19 óra 15 perckor sötét színű ruházatban, láthatósági mellény viselése nélkül gyalogosként haladt az 52-es számú főúton, amikor a 9576-os méternél a Kecskemét felé vezető sávban tisztázatlan okok miatt keresztben lefeküdt az úttestre.

Solt irányából Kecskemét irányába egy tehergépkocsi vezetője – miután észlelte, hogy egy ember az úttesten keresztben fekszik – a baleset elkerülése érdekében a járművét hirtelen balra kormányozta, így az összeütközött a szemközti sávban szabályosan közlekedő 24 éves csongrádi férfi által vezetett személygépkocsival. A baleset következtében a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, jobb első ülésén utazó 24 éves szentesi nő súlyos sérüléseket szenvedett.

N. Sándor a balesetet követően anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki.

Az igazságügyi és műszaki szakértői vélemények szerint a két gépjármű a megengedett sebességhatár alatt közlekedett, a sérült személyek biztonsági öve be volt kötve, a teherautó vezetője az úton keresztben fekvő N. Sándort féktávolságon belül észlelte, a féktávolságon kívüli észlelésre lehetősége sem volt.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldi meg.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

About Post Author