Baracsi Péterné emlékére

DSC_00011

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 2021. június 6-án elhunyt Baracsi Péterné Procs Katalin, a Nőszirmok klub alapítója és egykori vezetője.

Baracsi Péterné Procs Katalin 1947. március 19-én született Szabadszálláson. A kunszentmiklósi gimnáziumi éveket követően, a kecskeméti óvónőképzőben végzett óvónő szakon.

1969-ben kötött házasságot Baracsi Péterrel, melyből két gyermeke született, Katalin és Péter.

1973-ban Budaörsre költözött, a budaörsi napközi otthonos óvodában dolgozott.

1985-ben került a Keveháza utcai óvodába, ahonnan 2004-ben ment nyugdíjba, miután több mint négy évtizedet töltött az óvónői pályán.

Nyugdíjasként került vissza szülővárosába, Szabadszállásra. Észrevette, hogy a településen nagyon sok tevékeny hölgy van, a közös akarat és cél kitűzése eredményezte a Nőszirmok klub létrejöttét.  A klub 2016-ban ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját.

A klub és Kati néni tevékenysége, szervezőkészsége eredményeképpen sokkal színesebbé vált településünk kulturális és közösségi élete. Először az anyák napi, majd az adventi műsorukat szervezték meg. Ezt követően a városi rendezvények állandó szereplője lett a Nőszirmok klub.

Kati néni rendszeresen tartott foglalkozásokat gyermekek számára. A városi könyvtárban Mesekuckót, a közösségi házban játszóházakat, a Dörmögő-háznál pedig gyermeknapi programokat szerveztek, minden évben. Szintén Kati néni kezdeményezésére szervezték meg a Benedek Elek mesemondó versenyt is. Emléke tovább él ezekben a rendezvényekben is.

A bálok szervezése is mindig nagy öröm volt számára, ősszel piros alma bál, farsangkor pedig batyus bálokat tartottak, ahol mindig jókedv volt és kacagás és persze finomabbnál finomabb sütemények.

Az utóbbi években a Városi Mézes Napon is tevékenyen részt vett Kati néni és a klub tagjai. Bíró László kezdeményezésére felajánlásokat, adományokat gyűjtöttek és rengeteg mézeskalácsot sütöttek Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítványa Gyermekotthonának.

Fájó szívvel búcsúznak tőle, a Nőszirmok klub tagjai, a Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói és Szabadszállás Város Önkormányzata.

Fábián Krisztián

About Post Author