Százéves lett Marika néni

DSC_1359 DSC_1360 DSC_1395 DSC_1399

Szabadszállás legidősebb lakója, Tarjányi Andrásné Lénárt Mária 2021. június 10-én töltötte be 100. életévét. Ebből az alkalomból Darabos József polgármester köszöntötte fel a város és a miniszterelnök nevében, és adta át díszokleveleiket.

Marika néni 1921. június 10-én született Cserépváralján. A hat elemi után, tizenegy évesen már summásnak állt és a földeken dolgozott. Férjével, Tarjányi Andrással 1937-ben kötött házasságot, melyből hat gyermeke született. 1981-ben sajnos megözvegyült, de a hite és családja sok erőt ad neki.

1967-ben költöztek Szabadszállásra, ahol a Lenin Tsz-ben dolgozott. Szabadidejében sokat varrt és hímzett, nagyon szeretett énekelni, a Szabadszállási Katolikus Egyházközségben kántorkodott. Európa számos országában járt zarándokutakon, többek közt Olaszországban, Franciaországban és Lengyelországban is.

Marika nénit saját bevallása szerint a munka tartja frissen, nagyon szereti a virágoskertjét gondozni. A sok megpróbáltatás ellenére is meg tudta őrizni jó kedélyét. Szerencsére nagyon jó egészségi állapotnak örvend, orvoshoz nem jár, gyógyszert sem szed, beteg sem volt, kivéve a vakbélműtétjét. A mai napig nagyon szeret olvasni.

Boldog születésnapot és jó egészséget kíván neki egész családja. Négy gyermeke, tizenhárom unokája, tizennégy dédunokája és nyolc ükunokája van.

 

Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author