Bemutatkoznak a háziorvosok: Dr. Lipták Róbert

Dr. Lipták Róbert vagyok, 42 éves, huszonöt éve Szegeden élek. Mindig is szerettem segíteni az embereken, tetszett a benne lévő kihívás és tudás, amit meg kellett szerezni és a középiskola elvégzése előtt már orvosi pályára készültem.

Családomban első generációs orvos voltam, de hamarosan érkezik az utánpótlás. Miskolci Egészségügyi Szakközépiskola után a Szegedi Tudományegyetemen végeztem orvosként, majd a SZTE, Aneszteziológiai és Intenzív terápiás Intézetben dolgoztam nyolc évig és itt szereztem az első szakvizsgámat is. Majd rövid idejű Nagy-Britanniai munka után Kiskunhalas, Szentes, Hódmezővásárhely Sürgősségi Osztályokon dolgoztam szakorvosként majd három évig az osztályvezetői posztot is betöltöttem. Közel három éve vagyok háziorvos is, tizenkilenc éve gyógyítok már.

Kollégámmal úgy döntöttünk, hogy a kimerítő és hosszú idő alatt nagyon megterhelő kórházi munka helyett már a közvetlenebb és az emberek által talán megbecsültebb háziorvosi munkakört vállaljuk el. Motiváció volt a betöltetlenség, a Polgármester Úr általi meleg fogadtatás és hogy mindenben partnerek voltak ahhoz, hogy munkánkat megkezdhessük.

Szeretnénk egy bizalmi légkört a betegekkel kialakítani és színt vinni a település egészségügyi rendszerébe, ugyanakkor a „vidéki légkör” is fontos szempont volt. 1 hónapig várhatóan teljes értékű helyettesek leszünk, majd Júniustól végleges statussal végezzük a munkánkat, de hosszabb időre rendezkedünk be.

Szeretnénk megreformálni az ellátást egy laborháttér kialakításával, hogy a diagnózis pontosabb legyen, a betegekre pedig kevesebb teher háruljon az ellátással kapcsolatban.

Szűrőprogramokat és lakossági szervezett egészségnapokat is szeretnénk megszervezni, amennyiben lehetőség nyílik a diagnosztikai háttér fejlesztésére.

Főleg a család, az olvasás, a pihenés, a sportok, az utazás, a wellness és a tartalmas baráti összejövetelek teszik ki a szabadidőmet.

Kérek MINDENKIT, hogy aki teheti, oltassa be magát, mert a vírushelyzet enélkül nem fog megoldódni, dolgoztam és elláttam sok kritikus állapotú beteget és rengeteg embert láttam meghalni a COVID miatt! Sajnos a betegség NEM válogat, ezért is fontos a védőoltás felvétele.

Jómagam már több hónapja védett vagyok. Kérem tartsák be a hatóságok ajánlásait szeretteik és önmaguk biztonsága érdekében!

Tisztelettel: Dr. Lipták Róbert

Szabadszállás III. számú felnőtt háziorvosi körzet (Dr. Ódor István volt körzete)
Rendelés helye: 6080 Szabadszállás, Honvéd út 9.
Orvos: Dr. Lipták Róbert
Körzeti ápoló: Sári Ildikó
Telefonszám: 06 -76 / 558 – 207
Rendelési idő
PÁROS hét nap PÁRATLAN hét
kezdete vége kezdete vége
08:00 12:00 HÉTFŐ 08:00 12:00
12:00 16:00 KEDD 12:00 16:00
12:00 16:00 SZERDA 12:00 16:00
08:00 12:00 CSÜTÖRTÖK 08:00 12:00
08:00 12:00 PÉNTEK 12:00 16:00

About Post Author