Biztonságban az ünnepek alatt

A tapasztalatok alapján ebben az időszakban Bács-Kiskun megye közútjain is jelentős forgalomnövekedéssel számolhatnak a közlekedők.

A Húsvét a családi találkozások és a vendégvárás időszaka. Az ünnepek alatt sokan útra kelnek, hogy meglátogassák szeretteiket, ismerőseiket, ezért ebben az időszakban a forgalom a többszörösére növekszik.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a hosszú hétvégére fokozott közterületi jelenléttel készül, amelynek fő célja a közlekedési balesetek megelőzése és a zavartalan közlekedés biztosítása. Ebben az időszakban a közutakon a gépjárműforgalom mellett nagyobb számban jelennek meg a kerékpárosok és a gyalogosok is. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék el az úton közlekedő járókelőket és az egy nyomon haladó járműveket!

A gyalogosan és a kerékpárral közlekedőknek éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül láthatósági mellényt kell viselni!

Jellemző, hogy a húsvéti ünnepek alatt az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. Ebben az időszakban is kiemelten fontos, hogy a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától.

Kellemes húsvéti ünnepeket és balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

About Post Author